Напишете дума/думи за търсене

Как се носи цветна чанта

Шарените чанти и тези с нестандартен дизайн са първото нещо, което забелязваме, когато влезем в магазин за аксесоари. Обикновено си оставаме с въздишките по красивото бижу, в което дизайнерите са превърнали тези модели. Имаме погрешното схващане, че трудно се съчетават с дрехи и обувки, и залагаме на класиката.

Всъщност комбинирането е елементарно, трябва да се спазват няколко основни правила. Дрехите да не са шарени, те остават на заден план при цялостното възприемане на ансамбъла. Не търсете напасване на цветовете. Чантата може да е в съвсем различна тоналност от облеклото. Когато е с размерите на пазарска торба, не я добавяйте към елегантна вечерна рокля. Носи се с дънки, става и към делови костюм.

Да търсите към аксесоара същите обувки, е тотална загуба на време, защото тази тенденция отдавна е ретро. Те могат да са различни не само като цветове, но и като стил. Единственото важно е обувките да са по-семпли от крещящата чанта.

Раницата с високи токчета

Първото нещо, за което се сещаме, като видим раница, е спортен екип. Но дизайнерите имат друго виждане. Когато е боядисана в ярък цвят без логото на някоя марка за спортна екипировка или материята е изпъстрена с цветя, пеперуди, точки и анимационни герои, тя се превръща в заместител на дамската чанта. Вместо екипчето за йога в нея се събират гримове, тефтери, ключове и всичко останало, намиращо се в любимия аксесоар на жените. Нещо повече - този тип раници се носят с обувки на висок ток. От няколко сезона е модно да се търси контраст във външния вид.

Екстравагантен клъч с пуловер

Съвсем не е задължително малката чанта, която се носи в ръка, да е аксесоар към вечерния тоалет. Особено когато е толкова екстравагантна като модел с формата на череп, изпъстрен с камъни, може да се съчетае и с ежедневни дрехи.

Облеклото трябва да е максимално непретенциозно и дори скучно, елегантният клъч е акцентът, който се набива на очи. Семпъл пуловер или плетена жилетка с широк панталон е подходящото облекло за подобен вид чанта. В никакъв случай дрехите не бива да са цветни, с нестандартни кройки и предизвикателна визия. Така вниманието се разконцентрира в различните детайли и се губи ефектът на уникалния аксесоар.

Елегантен модел с ниски обувки

Освен традиционните тонове и шарените десени цикламено, яркосиньо, зелено, жълто, червено са сред вариантите за чанти, които също присъстват в колекциите.

Изискан дизайнерски модел в ярък цвят изпъква най-добре на черни дрехи и обувки. Може да се спрете още на бяло или на нещо в пастелната гама. Рокля по тялото, без излишни детайли - в този случай се носи с обувки с равна подметка. Вариантите тип мокасини са подходящи, като материята, от която са изработени, може да е различна от тази на чантата. Ако тя е от плат, обувките може да са от кожа и обратното. Друго предложение е да комбинирате изкуствен или естествен лак с лицева кожа. Металните орнаменти по тях също може да се различават. Както при бижутата се комбинира бяло с жълто злато, така и тук златисти и сребристи елементи стоят добре един до друг.

С еднакви забавни шарки

Сред най-нестандартните идеи е принтовете на чантата да са еднакви с тези на дрехата. Картинките трябва да са шантави, дори граничещи с кича, за да изглежда като избор, направен с чувство за хумор. Мечета, котенца, сърчица с надписи, анимационни герои се кипрят върху тези предложения.

Аксесоар с рисунка за вечерната рокля

Рисунките от 20-те години на миналия век, публикувани във вестници и на корици на списания, сега красят не само дрехи, но и аксесоари.

Клъч с пин-ъп момичета се превръща в идеалното допълнение за вечерния тоалет. Облеклото може да е изискана черна рокля и към нея обувки на тънки и високи токчета.

Нетипичният печат върху чантата позволява тя да бъде ефектно допълнение дори към дънки и риза през деня. Спортните обувки или дори маратонки завършват ансамбъла, създаващ един различен и запомнящ се вид.

Материалът е на вестник "24 часа"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X