Напишете дума/думи за търсене

Софтуер казва как да третираме кожата си

В дерматологичните студия и СПА центровете само за 5 минути можем да разберем дали се грижим правилно за кожата на лицето си, как да я хидратираме по-добре, на кои зони да наблегнем, а и кой е най-верният път за нейното подмладяване. За метода разказва бюти консултантът Антоанета Цветанова.

Дигитална диагностика
Първо кожата трябва да бъде почистена, минава половин час и вече може да научим какво е състоянието й. Как става това? Малка камера докосва лицето, снима и уголемява обхванатата повърхност. Камерата е снабдена със специален сензор, който „разчита“ кожата, докато обхожда всички зони на лицето. Въвежда се рождената дата на диагностицирания, и софтуерът дава знак дали състоянието на кожата отговаря на неговата биологична възраст. „Има жени с показатели за преждевременно състаряване, заради болест, приемане на медикаменти, лош начин на живот, погрешна козметика или третиране на кожата. Но имаме и случаи, при които всички показатели са в зоната на здравата и добре поддържана кожа“, обяснява Антоанета Цветанова.

Софтуерът прави доклад за състоянието на кожата
Интелигентната дигитална програма обяснява какви са нивата на влагата в кожата, дълбочината на бръчките, големината на порите в милиметри, определя себумната секреция, структурата на кожата. Тя дава насоки какви са най-подходящите процедури за поддържане, нужно ли е освежаване или хидратиране и в кой сезон да започне съответната коригираща терапия. Също така, ако ще се използват филъри или специална терапия за запълване на линиите, или някакъв вид контурна пластика, апаратът отчита къде точно да се направят корекциите. Софтуерът подсказва на козметиците и каква лечебна козметика е препоръчителна. Определят се съставките, които трябва да присъстват в лечението на проблемните кожи, както е при разширените капиляри и акнето. Споменава се какъв тип медицинска апаратура е подходяща за съответния тип кожа – за фотоподмладяване, за лазерен пилинг или за дермабразио.

Грижата за очите трябва да започне от рано
„Моята слабост са очите и грижата за тях. Може би от 22 г. нататък е добре да се ползват продукти с хидратиращ ефект за зона очи“, акцентира бюти консултантът. Тя обяснява колко са важни и нощните грижи за пълна хидратация при младите госпожици, както и геловете за уморени очи, особено за работещите дълго на компютър. Тези гелове се нанасят с леки потупвания, за да отстранят торбичките при уморените очи и подпухването на клепачите.

Те детоксикират и освежават очите. „Блясъкът на погледа е важен. Ние говорим с очите си“, усмихва се Цветанова. Тя препоръчва първия серум за очи да се осигури след навършване на 30 години. В него може да има пептиди за лек ботокс ефект насочен към мимическите линии. Това е първата превенция на бръчиците, за да не останат трайни и да не се задълбочат.

След 30 години трябва да започне по-интензивна грижа. Нужни са серум за около очи и против първи бръчки. Леките кислородни екстракти се справят добре с тъмните кръгове.

След 40 г. идва интензивната грижа с хайвер, злато, пептиди от ново поколение за борба с мимически линии, които трайно да коригират възрастовите изменения около очите. За жените с афинитет към растителните екстракти има ароматерапевтични кремове за очи и устни, които третират основните проблеми на околоочния контур, бръчки, тъмни кръгове и подпухвания.

-------
Модерни, ефикасни и за подмладяване са продуктите с екстракт от семки на червено грозде, от калина и от цветна вода от синчец, която служи за успокояване напрежението на очите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X