Напишете дума/думи за търсене

С татуировки в косата посрещаме празниците

Cлед грандиозния моден бум на металическите татуровки за тяло през изминалото лято, днес е ред на нещо още по-впечатляващо. Какво ще си помислите, ако някой ви каже, че отива да си татуира косата? И не, не става въпрос за извайване на фигури посредством машинката за бръснене или пък за микропигментация против оплешивяване. А за блестящи рисунки, които да се спускат по кичурите ви.

Само преди месец Кайл Дженър - една от членовете на фамилията Кардашиян, добила огромна популярност през последната година, се появи с подобна визия. Съвсем очаквано украшението се превръща в хит само за часове. Дженър стана известна най-вече сред тийнейджърите със своя противоречив и крайно нездравословен lippchalenge. (предизвикателство за устните, в което те уголемяват размера си чрез капачка от бутилка или чаша - бел. авт.) Именно след него не един и двама нейни последователи бяха хоспитализирани. Този ѝ моден пример обаче се оказва съвсем по-безобиден и сполучлив и най-вече - няма опасност да завършите в болница.

Как става поставянето им? Татуировките за коса не са съвсем по-различни от тези, които се поставят на тялото. Работят на същия принцип. Има едно-единствено условие и то е, че участъкът, върху който ще поставяте рисунката, трябва да е много загладен. Красотата се състои именно в това повърхността отдолу да е гладка и прибрана, за да не се наруши целостта на тауировката, ако се разрошите. След това всичко става много лесно. Отлепяте избраното изображение и долепяте към главата.

Минавате с мокра кърпа отгоре, докато не се отпечата. Така за секунди имате оригинално украшение за коса, което ще прикове всички погледи. Особено подходяща за целта е прическа, в която сте на стегнат кок.

Можете да сложите татуировка под формата на диадема, без да се притеснявате, че ще се развали, защото косата е здраво стегната.

Има една малка разлика между татуровките за коса и тези за тяло. На пръв поглед те изглеждат абсолютно еднакви, но всъщност не са. Консистенцията им е различна. Тези за прическата са по-твърди и плътни, за да не се развалят. В същото време пък се изтриват по-лесно от тези за тяло. Изчезват след първото измиване на косата. Това е практично, защото можете да имате зашеметяваща визия на парти през нощта, а на следващия ден да няма и следа от рисунките.

Фирмата, която измисля модния тренд, е американска и е собственост на същите хора, които първи произвеждат и металическите татута за тяло. За съжаление, те все още не се предлагат в България и поръчката им е възможна само по интернет. Освен татуировките същият бранд предлага и т. нар. hair gems ( от англ. камъни за коса - бел. авт.). Това са миниатюрни камъчета и звездички, които се поставят на принципа на двойно залепване и се разпръсват из цялата коса или по прическа тип рибена кост. Те също падат сами след първото измиване и са толкова миниатюрни, че изобщо не е нужно да ги събирате.

Звездният прах е третото най-актуално решение за прическа на тези празници. Това е спрей със златни или сребърни частици, който се впръсква в кичурите и придава страхотен блясък и шик на прическата.

ЮМИ РЕДЖЕБ

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X