Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем с какво да се топлим?

В студените дни все по-често се замисляме за отоплението в дома. Специалистите в Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall вярват, че всяко решение може да е правилно в зависимост от индивидуалните нужди на клиента и характеристиките на неговия дом. И тъй като информираното решение винаги води до най-правилния избор, експертите от френската верига магазини за дома споделят с вас своя опит и знания за видовете отопления и техните принципи на работата.

Последните модели електрически отоплителни уреди са ефективно решение със съвременен дизайн, което предлага комфорт, бързо и лесно инсталиране, лекота при експлоатация и възможност за реализация на икономии. Независимо дали реновираме старо жилище или обзавеждаме ново, електрическото отопление ни дава удобство, сравнимо с това на централното парно и се явява един от най-удачните избори за отопление.

СЪВЕТ: Ако използвате електрически уреди с термостати и програматори, ще реализирате икономия до 25%. Ако намалите с 1°C температурата в помещенията, за 24 часа вие ще икономисате 7% от енергията, която консумирате за отопление.

Електрическите уреди се разделят на няколко различни вида:

Лъчисти радиатори - Те създават усещане за топлина, близко до това на слънчевите лъчи. Работят на принципа на излъчването на топлина върху стените, хората и мебелите, които от своя страна затоплят въздуха в помещението. Съветваме ви да не поставяте мебели пред лъчистите радиатори поне на 1,5м. В Mr. Bricolage в Ring Mall може да купите лъчист радиатор с управление с 4 команди, функция против замръзване, защита от прегряване и включен комплект за фиксиране на стена на цени от 89 лв.

Конвекторите - Те притежават електрически нагревател, който нагрява бързо и равномерно въздуха в помещението. Работят на принципа на конвекцията - загрятият въздух се издига нагоре, а студеният се спуска надолу, където отново се загрява от нагревателя на конвектора. Конвекторите създават усещане за много бързо покачване на температурата. Лесни са за монтаж и употреба, мобилни и не изсушават въздуха. Mr. Bricolage предлага богат асортимент както на български марки и модели конвектори, така и италиански и френски, а цените им започват от 49,99 лв.

Инфрачервени печки - Благодарение на инфрачервените вълни топлината е незабавна, насочена и отоплява точно определени зони. Подобно на лъчистите отоплителни тела, инфрачервените уреди също затоплят стени и предмети, намиращи се в близост до уреда.

Керамични печки - Затоплящото действие е почти незабавно, а керамичният нагревател създава по-осезаемо усещане за топлина и комфорт. Усещането за топлина е много силно, когато сте в близост до печката. Компактни, леки и лесни за пренасяне, те заемат много малко място и са отлично решение за малки помещения.

Предложенията на Mr. Bricolage за инфрачервени и керамични печки включват както нискобюджетни решения с цена от 14,99 лв., така и по-висок клас уреди с карбонови нагреватели, функция за автоматично въртене, дистанционно управления и таймер.

Вентилаторни печки - Те са екипирани с вентилатор, който засилва ефекта на конвекцията. Компактни и леки, могат лесно да бъдат местени. Вентилаторните печки, както и керамичните са много подходящи за малки помещения. Осигуряват бързо затопляне и хомогенна топлина, а в същото време цените им са изключително изгодни и варират според модела между 19,99 лв. и 109 лв.

Радиатори - Маслените радиатори са пълни с минерално масло, което акумулира топлината от електрическия нагревател. Тази топлина впоследствие се излъчва от външната метална част на радиатора. Маслените радиатори излъчват 20% лъчиста енергия - отчасти те затоплят и предметите в стаята, а не само въздуха. Маслото е добър проводник на топлината, който осигурява оптимален и постоянен топлинен комфорт. Излъчваната от радиатора топлина е мека и равномерна, без самият уред да е прекалено горещ на пипане. В магазините на френската верига може да откриете уреди между 89 лв. и 129 лв.

Климатици – Те предлагат решение за дома 2 в 1 - охлаждат през лятото и отопляват през зимата. При това, спестяват енергия. Консумират от 2 до 3 пъти по-малко енергия в сравнение с останалите електрически отоплители, защото използват напълно възобновяема и безплатна енергия – въздуха. Компресорът на климатика преобразува тази енергия в топлина. Конвенционалните климатици работят с постоянни обороти докато достигнат желаната температура, след което изключват. Компресорът работи през цялото време на едни и същи обороти, поради което конвенционалните системи изразходват повече електрическа енергия отколкото инверторните. Инверторни климатици пък използват технология, чийто основен принцип е контрол и промяна на оборотите на компресора. Чрез промяната на оборотите на компресора се постига плавно, по- скоро стъпкова промяна на отдаваната (респективно консумираната) мощност.

Електрически камини - Много добра алтернатива на камините на твърдо гориво – работят без сажди, пепел и прах. Мобилни са - не е нужно да се съобразявате с комина, за да изберете къде да ги поставите. Електрическите камини предлагат максимално реалистичен ефект на жив огън, който допринася допълнително за уюта в дома. В същото време инвестицията ви е свързана единствено със закупуването на самия уред (средна цена около 150 – 200 лв.) и сметките за ток, а удоволствието и комфорта са незаменими.

Подово отопление – Инфрачервеното подово отопление е нискотемпературно отопление. С него при температура 18°C се създава усещане за температура от 20-21°C. Причина за това е свойството на предметите да поглъщат инфрачервени лъчи и да ги трансформират в топлинна енергия, която впоследствие да отдават в помещението. По този начин всеки един предмет се превръща в отоплител. Това е и причината с него да се пестят между 5% и 7% от месечната сметка за електричество. Топлината при инфрачервеното отопление е мека, хомогенна и равномерно разпределена. Освен това, този начин на отопление не се нуждае от никаква поддръжка, а в допълнение отоплителните фолио и кабел са напълно невидими. Експертите на Mr. Bricolage са винаги насреща, за да помогнат с ценни насоки как да определите сумата за изграждането на подобна система във вашия дом и как най-лесно и качествено да се случи монтажа.

Освен с електрически уреди, можем да изберем и отопление с дърва и твърдо гориво. Тук също има различни варианти, от които да направите избор.

Дървата са естествен огрев и произвеждат естествена топлина. Температурата в помещението се запазва дълго след догарянето на дървата, а стените продължават да излъчват топлина и след като дървата са изгорели. Отоплението с дърва внася уют и неповторима атмосфера в жилището. Дървата са по-икономичен начин на отопление в сравнение с електричеството, газта и нафтата и макар първоначалната инвестиция за изграждане на отоплителна система на дърва да е по-висока, тя се изплаща за по-малко от 10 години. Освен това използването на съвременни и ефективни отоплителни уреди на дърва позволява ниска консумация на гориво, много добър комфорт и ниска степен на замърсяване на околната среда.

Ако имате намерение да се отоплявате на дърва е добре да сте наясно какъв е обемът, който искате да отоплявате, за основно или допълващо отопление ще ползвате уреда на дърва, имате ли комин или трябва да предвидите изграждането на такъв, какъв вид дърва ще използвате, как и къде ще ги съхранявате и др.?

Освен на дърва може да се отоплявате и с пелети. Това е най-икономичното, екологично и иновативно решение, според експертите. Пелетите се произвеждат от чисти стърготини, компресирани при много високо налягане, без добавяне на лепило или друго свързващо вещество. При и еднакво тегло енергийното съдържание на пелетите е 2 пъти по-високо от това на дървата, а при горене не отделят черен дим. Пепелта и саждите пък са в пренебрежими количества. В Mr. Bricolage може както да направите поръчка за пелетна камина, така и да се снабдите с всички необходими консумативи за употребата и почистването й.

И ако все още не сте успели да изберете най-доброто и подходящо решение за отопление за вашия дом – заповядайте в Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall. Там консултант-продавачите ще ви обърнат необходимото внимание и ще ви дадат компетентен и ценен съвет какъв вид уред за отопление да изберете от богатия асортимент на веригата магазини за дома.

Електрическа камина, 149 лв.
Електрическа камина, 149 лв.
Вентилаторна печка, 14.99 лв.
Вентилаторна печка, 14.99 лв.
Маслен радиатор, 89.00 лв.
Маслен радиатор, 89.00 лв.
Керамична печка, стенна, 89.99 лв.
Керамична печка, стенна, 89.99 лв.
Керамична печка, 40.99 лв.
Керамична печка, 40.99 лв.
Камина, 199 лв.
Камина, 199 лв.
Инфрачервена кварцова печка, 14.99 лв.
Инфрачервена кварцова печка, 14.99 лв.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X