Напишете дума/думи за търсене

Как да се гримираме при простуда

Често ни се налага да излезем от вкъщи с настинка – срещите и работните ангажименти отказват да се съобразяват със здравословното ни състояние. В този случай може да замаскираме следите от простуда по лицето си с помощта на грима.

Лице

Настинката и грипът се отразяват зле на кожата на лицето – тя става по-бледа, суха и чувствителна, а в резултат на това придобиваме изморен и измъчен вид. За да върнете тонуса на кожата, наплискайте лицето с прохладна вода. След това обтрийте лицето и шията с тоник и нанесете обилно количество хидратиращ крем, най-добре със сияен ефект. Оставете кремът да попие добре. Ако имате сенки под очите, замаскирайте ги с коректор с жълтеникав оттенък. Ако кожата се бели (а това се случва често при простуда), не използвайте фон дьо тен, тъй като той ще подчертае проблема, вместо да го прикрие. Може да опитате да отстраните мъртвите кожни клетки с помощта на мек гомаж. Но най-добре оставете кожата на спокойствие и вместо фон дьо тен ползвайте лека прозрачна основа за грим със светлоотразяващи частици.

Зачервяване

Ако по време на простуда носът ви се зачерви, нанесете върху него малко количество тонална основа със зелен нюанс – това ще неутрализира зачервяванията и кожата ще изглежда по-равна. Ако нямате тонална основа, може да я замените с обикновен коректор – неговите маскиращи способности са няколко пъти по-високи от обичайния тонален крем.

Бузи
Леко румените бузи винаги придават по-свеж вид. Нанесете на скулите малко кремообразен руж с нежен розов цвят. Когато страдате от настинка, не ползвайте прахообразен руж – от него и без това изсушената кожа ще започне да се бели още по-силно. Не се опитвайте да прикриете бледия тен на лицето с автобронзант – той само ще подчертае болнавия вид.


Очи и устни
При простуда очите често се зачервяват и сълзят, а клепачите подпухват. Затова не е препоръчително използването на сенки, спирала и молив за очи. Съсредоточете вниманието си върху веждите – оформете ги с молив, пудра или спирала. Ако веждите ви са по-гъсти и тъмни, просто ги срешете и внимателно ги фиксирайте с помощта на гел. Не оцветявайте миглите, единственото, което може да направите, е да ги подчертаете с безцветен гел. На устните нанесете безцветен балсам или гланц в светлорозово или светлобежово с лек блясък.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X