Напишете дума/думи за търсене

Флиртът - фриволна кокетност или добре премерен ход?

Като малка любимият ми спорт беше художествената гимнастика. Влизайки в пубертета, пренасочих предпочитанията си към дисциплина „купуване на обувки”. От известно количество години обаче тоталният ми фаворит в спортния свят е флиртът. Онзи здравословният, от който всички имаме нужда, за да поддържаме самочувствието си в добра кондиция и да вкараме в ред безсънните нощи.

Разминавате се с приятен мъж на улицата, който дискретно се обръща след вас, а вие сте прихванали този негов поглед в стъклата на близкия магазин – едно на нула за вас. След два дни срещате този притежател на чудесни трапчинки и изкусително зелени очи в кафене. В главата ви започва да кънти мантрата, че няма случайни неща, а в коремът ви започва да се надига пърхането на ято пеперуди. Ясно ви е, че ако той не материализира обещаващите погледите в покана за среща, то вие сте на ход. Знам, страшничко е, особено ако нямаш тренинг в тази фриволна кокетност. Страхът от това да не се направим на глупачки, неправилно разчели сигналите на господина, е толкова осезаем, че дори най-големият студ не може така да ни вкочани палците на изящните крака.

Но който го е страх от мечки, да не ходи в гората, а в зоологическата градина.

Разменили сте няколко смели взора с обекта ви на желание, но не предозирайте с тях, защото ще се почувствате все едно сте висели прекалено дълго пред монитора. Ще ви заболят очните ябълки, ще ви изсъхнат ретините, ще увеличите диоптъра. Затова бъдете смели и кажете едно простичко „Здравей”. Доказано е, че именно тази вълшебна дума е едно от най-предпочитаните оръжия на флирта. Помните ли сцената от филма „Джери Магуайър”, в която току-що осъзналият любовта си персонаж на Том Круз се озова в стая, пълна с жени, които бълваха змии и гущери по мъжете, които за нищо не стават. Приготвил старателно интимната си тирада, в крайна сметка се оказа, че героинята на Рене Зелуегър е била негова още на „Здравей”.

Прибавете към поздрава и една чудесна и искрена усмивка. Не се правете на Мис Свят, на която в длъжностната й характеристика пише да се усмихва фалшиво, но продължително, докато маха за такси.

Ако много искате да го присламчите на първа официална среща, пуснете в пространството му поне един комплимент, но не прекалявайте. Дори на най-суетния мъж на планетата ще му писне, ако през пет минути му повтаряте колко много харесвате пръстите на ръцете му. Толкова, че искате да ги използвате за кройка на новите си ръкавици. Ако искате да засилите чувството за дискретна интимност, стойте близо до него, но не прекалено – няма нужда да се запознава с уханието на дъха ви още преди да сте научили как са го нарекли родителите му.

Поддържането на разговор след първоначалния поздрав си е тоталният висш пилотаж. Не забравяйте винаги да се обръщате с името му. Това ще прибави лична нотка в комуникацията ви и ще го накара да се чувства в свои води. Ако в някакъв момент от флиртаджийското ви време се почувствате достатъчно комфортно, че да си позволите неблагоразумието да му измислите псевдоним – нека да е нещо мъжествено и неоронващо достойнството му. Никой не иска да наричат особата му с нежни имена, прилягащи по-скоро на принцеси, отколкото на принцове. Когато той говори, го слушайте какво казва и реагирайте на споделянията му. Дори и да не знаете как се играе билярд, не се правете, че сте много веща в занаята. Изразете съжаление, че все още не сте се потопили в магията на тази игра и подметнете с надежда, че може би някой ден той ще ви въведе в тънкостите й.

Много важна част от надиграването при флирта е езикът на тялото. Дори и да си мислим, че държим нещата под контрол, снагата ни не винаги ни е най-добрият ни поддръжник. Не кръстосвайте ръцете си и в никакъв случай не си играйте с косата. Освен че е инфантилно е и разконцентриращо за него. Много от мъжете намират женския врат за екстремно привлекателна част от тялото. Не забравяйте небрежно да го излагате на показ. Приемливо е от време на време да се накланяте към него и да говорите достатъчно тихо, че господинчото да няма друг шанс освен да попива всяка ваша дума.

В никакъв случай не предозирайте с флирта. Прекаленото води до обратен резултат. Когато ви е най-интересно, си тръгнете. Дори и да трябва да викате на помощ бригадата от приказката „Дядо вади ряпа”, за да ви изстърже от стола.

Каквото и да правите, не забравяйте, че най-доброто оръжие на флирта е да не се правите на някой друг. Бъдете уверена, без да сте нахална. И най-важното – не винаги мъжът, който вие харесвате, има същите предпочитания към вас. Ако изпаднете в такава ситуация, пожелайте му чудесен живот и не пропилявайте великолепието си в ненужно самосъжаление или гняв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X