Напишете дума/думи за търсене

Излъжете малкото пространство с огледала (галерия)

Не е нужно да преместите стените на стаята, за да я направите по-голяма. Поне оптически. Известно е, че малките пространства се разширяват визуално, когато на стената е поставено голямо огледало или множество малки. Необходими са ви изрязани в съответна форма парчета огледало и нужният брой рамки, в които да ги облечете.

Съвет: Ако все още пазите голямото, старо, но счупено огледало, сега е моментът да го върнете към живот. Занесете го на стъклар и поръчайте да го разреже на парчета в желаните форми и размери.

Съобразете размера на отделните огледални части с дължината на стената. По-дългата стена може да понесе по-големи огледални пана, по-малката – рамки с по-малък или различен един от друг размер.

Не се изкушавайте да изпълните изцяло голямата стена. Не е практично от гледна точка на поддръжка и безопасност, а и ще натовари визуално интериора в помещението. Изберете определена зона и разположете рамкираните огледала само в нея.

Важно: Прикрепете рамките здраво за стената, така че да избегнете нараняване при евентуално падане на огледало.

-----

Стената в коридора не е особено подходяща за оптическо разширяване с огледала, но спокойно може да я разкрасите с богато картинно пано. Използвайте олекотени рамки и ги нанижете на здраво прикрепен в стената корниз с помощта на тънки въжета или канап. Използвайте различна дължина на връзките и разположете картините на няколко нива. Сега вече има къде да изложите семейните снимки или произведенията си на изкуството без да се налага да надупчите цялата стена.

Работен кабинет в шкафа на баба

Ограничените пространства у дома са предизвикателство пред необходимостта да се побере всичко и за всеки. А с времето къщното пространство съвсем отеснява и почти никога не остава кът, обособен за работа. С малко въображение и помощта на сръчни ръце може да превърнете стария скрин на баба в невидимо, модерно работно място за вас или в дискретно бюро за детето.

Нещо дървено, нещо старо, нещо за преграда

Имате гардероб, който отдавна гние и събира прах в плевнята или гаража. Не го изхвърляте заради красивите врати с метален обков, които все не успявате да вкарате в употреба. Може би моментът е дошъл. Свалете вратите и ги почистете добре, подчертайте цвета им с подходящ байц или лак и ги оборудвайте с колелца. Ще ви трябва и водеща горна релса. Вече имате чудесни стари преградни врати за новата ниша.

Портокалови кори за декор

Ако не сте фенове на сладкото от портокалови кори, вероятно хвърляте в боклука обелките на плодовете. Може да ги запазите и артистично да декорирате и ароматизирате дома си. Нужни са ви няколко портокала, малък остър нож и няколко клечки за зъби.

1. Изрежете тънка непрекъсната лента от кората на портокала.

2. Разпънете я, като внимавате да не се скъса.

3. Започнете да навивате от едната страна стегнато във формата на розов цвят.

4. Отрежете остатъка и прикрепете края, като прободете оформеното цвете с клечка за зъби.

5. Оставете го да изсъхне на стайна температура.

6. Внимателно махнете клечката и подредете в стъклена чаша, ваза или купа. Може да добавите сухи розови листа за декорация.

Защипете непокорните конци

С най-обикновени щипки за простор може да сложите ред и в най-омотаната и заплетена топка конци. Всяка домакиня знае колко мъчително и досадно е разплитането й. А бъркотия винаги се получава в торбата за ръкоделие, колкото и внимателно да се отнасяте с нея. С няколко щипки може да сложите край на хаоса. Намотайте конците на отделни щипки, а краищата им просто защипете. За да не се чудите за номера на цвета, запишете го на щипката.

Подложки от деним

Манията по денима отдавна завладя света и няма намерение да спира. И има защо. Платът е здрав, привлекателно син и устойчив на всевъзможни агресии. Използвайте го. Може би сте приключили с ерата на ръчно изработените портмонета и чанти от дънки, но може да намерите приложение на парчетата деним в дома. Направете си подложки за чаши или топли съдове с минимум усилие. Изровете скъсаните дънки от гардероба и се захващайте с ножицата. Изрежете страничния външен ръб по дължината на крачолите. Вземете лепило за текстил или силикон и започнете стегнато да намотавате лентата. Можете да спрете, когато пожелаете, а края на дънковата ивица срежете по диагонал и залепете здраво. Ако се въодушевите, използвайте остатъците от дънковия плат за ушиване на възглавница или просто нарежете на тънки ленти, които може да привържете като пискюли за разкош към подаръчната опаковка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X