Напишете дума/думи за търсене

Съвети как да изглеждаме по-добре на снимки

Всеки може да е фотогеничен, стига да знае правилните пози, в които най-добре изпъкват предимствата му на снимки. Светлината, правилните муцуни и още някои тънкости ще ни направят още по-приказни на фотолентите.

Главата настрани


Когато лицето ни е обърнато директно към камерата, шансът то да изглежда широко и обло никак не е малък. Затова покажете по-добрия си профил на камерата. Повечето хора смятат, че лявата страна е по-лицеприятна. Гледайте разсеяно, все едно не знаете, че сте обект на снимане.

Изправете раменете


Няма нужда да показвате как е изглеждала гърбицата на Квазимодо. Изпънете врата и раменете, така стойката ви ще изглежда по-грацилна, а на фотото ще изглеждате царствено. Освен това по този начин ще избегнете появата на двойната брадичка.

Забодете брадичката


Не вирвайте прекалено носа си. Буквално! По-добре дръжте брадичката леко наклонена в посока деколтето. Това ще ви направи по-фотогенични. Ако не вярвате, направете си селфи.

Дръжте езика зад зъбите

Не се притеснявайте да се усмихвате широко. Освен всичко останало, това ще покаже, че си прекарвате чудесно. За да избегнете обаче прекаленото зъбене срещу блендата на фотоапарата, сложете езика си зад зъбите. Това ще ви даде възможност да уцелите точната ширина на фотоусмивката.

Гледайте директно към светкавицата

Противно на очакванията, това ще ви спаси от червените очи, които доста често прецакват снимките. Освен това ще придаде на погледа ви един особен блясък, правейки ви да изглеждате още по-атрактивни.

Смейте се не по команда

Най-добрите снимки са естествените. Разбира се, усмивката е в пъти по-натурална, ако се случва непринудено в рамките на разговор и някой реши да ви щракне именно тогава. Ако нарочно се усмихваме пред камерата, често усмивката изглежда изкуствена, а очите кривогледи.

Разгледайте стари фотоси
Всеки изглежда добре в различни позиции. Намерете снимки, на които се харесвате,и изследвайте добре позите и муцките, които сте направили на тях. Изтупайте малко от фотографския прах и ги вкарайте отново в действие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X