Напишете дума/думи за търсене

Внимавайте какви снимки качвате в интернет. Издават много за вас

Какви скрити комплекси или тайни желания, които дори и ние самите не осъзнаваме, издават за нас на света кадрите, които публикуваме в интернет? Кои са най-често срещаните типове снимки в социалните мрежи?

1. Разнообразни селфита (в огледалото, в асансьора, във фитнеса)

снимки pexels
снимки pexels

Изобилието от собственоръчно направени снимки в акаунта на някого разкриват прекомерната нужда от одобрението на другите, егоцентричност, суета и доза нарцисизъм.

2. Секси селфи

Нацупени устни, атрактивно подчертани части на тялото. Вашето съобщение към света е „Аз съм освободена, готова да експериментира личност”. Помислете обаче дали искате така свободно да се „рекламирате” чрез тялото си. Мислите ли, че мъжете, които търсят сериозна връзка, ще се хванат на тази въдица?

3. Снимки с половинката

Публикуването на снимки с половинката ви в социалните мрежи е демонстрация на факта, че приемате връзката си като сериозна и задълбочена. Това е начин да кажете: „Не съм сама, обичана съм, желана съм и се чувствам оценена.”

Но ако в профила ви присъстват прекалено много такива снимки, може би трябва да се запитате Защо правя от това? Какво казвам на хората с тези снимки? Може би имате тайната нужда да докажете нещо на някое от бившите ви гаджета или да спечелите състезание с приятелите ви, които нямат този късмет.

4. Групови снимки

Ако по-голямата част от снимките ви са групови снимки или такива от купони, показващи колко добре прекарвате свободното си време, това може да означава вътрешна празнота и самота. Също така може и да е признак за суетността ви. Казвате на света: „Бях избран да бъда част от тази група. Чувствам се поласкана.”

5. Детски снимки

Ако споделяте снимка от детството, това подсказва, че сте уморени от живота на възрастните. Всички тези отговорности, заеми и дългове. Прикрива подсъзнателната ви нужда да се върнете към детските ви години. „Гушкай ме и не ме пускай”, крещи такава снимка. Има и второ тълкуване. Ако споделяме снимки на нашите деца или наши снимки с тях, това казва: „Аз съм майка и това е невероятно постижение в живота ми.”

6. Снимки на и с животни

Ако е страница на фотограф, то снимките с диви животни са доказателство за професионализъм. От друга страна, ако мъж си сложи снимка на вълк или грациозен гепард, той иска да изглежда като силен и самоуверен, а в реалността не е такъв.

Жените, които публикуват сладки снимки на котки, зайчета или кучета подсказват за сантименталността и незрялостта им.

7. Природа

Ако в профила ви има много снимки на пейзажи, говорим за удовлетворение от живота. Животът е прекрасен, а сега нека се насладим на природата.

8. „Бляскави” снимки

Изобилие от такива снимки в даден акаунт разкрива нуждата от нарцистична подкрепа под формата на харесвания и ласкателски коментари. Това е причина да се замислите за самочувствието ви и алтернативни начини да го подобрите, без да зависите от харесванията във виртуалния свят.

9. Снимки от пътувания

За някои хора снимките от пътувания изразяват нуждата да подчертаят социалния им статус. „Вижте къде и как мога да си позволя да релаксирам”, казват такъв тип фотографии.

За другите това може и да е материално доказателство за същността на пътуването, чувствата и емоциите, които сте изпитали. Потвърждение на факта, че сте били на място, където са били хиляди, но на вас ви е за пръв път и това е ваше лично постижение( Айфеловата кула, Мачу Пикчу в Перу и така нататък).

10. Снимки пред яхти и скъпи коли

Това е начин да покажете вашия успех (най-често въображаем или желан), за да акцентирате над определен социален статус и да кажете: „Животът ми е прекрасен!”

11. Снимки на храна

Снимка на изящна чиния храна от скъп ресторант е опит за самоутвърждаване. А ако това е снимка на жена в отпуск по майчинство или домакиня, то става въпрос за нужда да докаже (най-вече на себе си), че животът й е хубав, също толкова, колкото и на другите.

12. Екстремни снимки

Публикуването на кадри със скокове с парашут, покоряване на планински върхове или озаптяване на големи вълни е начин да покажете мъжките си качества – кураж, сила, издържливост и надеждност.

Тези селфита показват нуждата да бъдем забелязани и да се чувстваме живи. Ако до вас има млади хора, които постоянно са на ръба на екстремното, благодарение на тяхното хоби, не е изключено да се консултирате с психолог. Това може да говори за по-дълбоки процеси у тях.

13. Забавни снимки

Очевидно, ако човек публикува такива снимки, той е самоуверен и себеироничен, защото да качиш така снимка се изисква кураж, особено ако си жена.

14. Снимки в офиса

Ако един акаунт съдържа много снимки в офис или в по-официална среда, то професионалният живот и успешната реализация са важни неща за този човек. За него е от значение да покаже хората, че е човек с положение.

15. Предмети и детайли

Такива снимки разкриват човек, който не се вписва в стандартите. Те са креативни и имат естетически усет за нещата.

16. Снимки без ефекти и фотошоп

Такива кадри показват, че хората се приемат такива, каквито са. Такива, които не са си сменяли профилните снимки от години и използват социалните мрежи да комуникират с приятели или за работа, а не като шанс да се показват в целия им блясък. Те предпочитат да не заснемат дадени моменти и да ги споделят, а да ги изживеят напълни обороти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X