Напишете дума/думи за търсене

8 ползи от това да си емпат

„Вярвам, че емпатията е най-същественото качество на цивилизацията.“

Роджър Еберт

Да сте емпати, бреме ли е за вас? Силната ви чувствителност създава ли много проблеми във вашия живот?

Да бъдеш емпат, може да бъде трудно в един обезличен откъм човечност свят. Но не сте сами.

След като осъзнаете колко сте важни и започнете да приемате истинската си същност, ще изпитате многобройните ползи от това да сте емпат.

Какво е емпат?

Емпатите са силно чувствителни хора, които лесно могат да разберат емоциите на другите. Те може дълбоко да усетят чувствата на околните и дори може да поемат енергията, усещания, стреса и болката. Хората с висока степен на съпричастност обикновено са много интуитивни и умеят да четат хора, обстоятелства и ситуации повече от останалите. Тъй като имат задълбочен поглед върху човешката психика, емпатите са известни и като природни лечители.

Повечето емпати притежават следните черти на личността:

- Висока информираност

- Висока чувствителност

- Интуитивност

- Отдаване

- Интровертност

- Щедрост

- Независимост

- Лесно се чувстват претоварени с емоции

- Изключителни слушатели

Емпатията може да предложи много ползи за емпатичния човек. Когато изместите фокуса си от трудностите на силно чувствителна личност и започнете да инвестирате в собственото си себеоткриване, ще разберете всички прекрасни подаръци, които може да получите от емпатията.

1. Вие сте детектор на лъжата

Знаете дали някой ви лъже и е нечестен. Това, че сте емпат, ви позволява да подушвате лъжата от километър. Независимо дали познавате човека или не, аларма започва да звъни във вас всеки път, когато някой лъже. Това е чудесно житейско умение, което ви помага да се предпазите от негативната енергия на манипулаторите и лъжците около вас.

2. Може да усетите емоциите на другите

Доста лесно е да прочетете другите и да разберете през какво преминават психологически и емоционално. Това ви позволява да се свържете и общувате по-добре с тях. Бидейки чувствителен индивид, вие имате вродена способност да четете фини емоционални сигнали и да чувствате как точно се усеща отсрещния. Може да разберете какви вътрешни сътресения преживява той и как това може да ви се отрази. Това ви позволява да помагате на другите, когато най-много се нуждаят от това. Вие сте майстор в разбирането на невербалната комуникация, както и на показателите за емоционални и физически нужди на другите.

3. Вие сте много креативни

Емпатите са творчески натури по природа. Емпатията ви позволява да бъдете необикновено креативни и в живота, и в изкуството. Вие имате собствена уникална визия и идеи, които искате да споделяте със света чрез творчеството си. Чрез него изразявате своите емоции, мисли и себе си.

4. Вие сте лечители

Всички емпати са лечители по природа. Често може да станете проводник и да подарите лечебна енергия и светлина на тези, които се нуждаят най-много от тях. Може да канализирате потока на енергия чрез докосване, думи и действия. Чувствате емоциите на другите като собствени. Може би затова много емпати по света стават енергийни лечители благодарение на интуицията си, която ги кара да помагат и лекуват както другите, така и себе си.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X