Напишете дума/думи за търсене

8 ползи от това да си емпат

5. Чувствате се енергийно потиснати около негативни хора

Когато се окажете закотвени в ситуации, които излъчват отрицателна вибрация или когато сте около лоши хора, енергийните ви нива може да спаднат моментално. От друга страна, когато сте с правилните хора и в правилните ситуации, може да се почувствате безпрецедентно високо, което ви кара да се чувствате позитивни и добри за дълго време.

6. Наслаждавате се на малките неща

Като същества с висока сензитивност, вие сте в състояние да се насладите на малките неща от живота. За разлика от повечето хора, за да усетите щастие, не се нуждаете от големи жестове или преживявания. Знаете как да живеете в настоящето и малките неща в ежедневието ви ефективно повишават нивата на хормона на щастието.

7. Може да усетите опасност

Повишената ви информираност ви позволява да усетите потенциални рискове, заплахи и опасности преди останалите. Тъй като сте много интуитивни, може да усетите дори най-слабите сигнали и да знаете кога да бъдете предпазливи и нащрек с човек или в ситуация.

8. Щастливи сте сами

Повечето хора, които имат малки нива на съпричастност или никакви, обикновено не се чувстват удобно в кожата си. С две думи, те се усещат силно неудобно, когато са сами и постоянно търсят компанията на другите. Емпатите, от друга страна, жадуват за време само за себе си и се наслаждават на собствената си компания. Трябва да отделите време само за вас, за да се съобразите с мислите и емоциите си, да балансирате себе си, да детоксикирате и освободите от стреса и душата, и тялото.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X