Напишете дума/думи за търсене

Снимките вкъщи предсказват бъдещето

Последователите на фън шуй знаят, че всеки дори минимален детайл в дома е от значение за хармонията не само в къщата, но и в живота ни. Според тях трябва винаги да премисляме дори и най-малкото нещо, което поставяме на някоя етажерка – особено, ако става дума за снимка.

Снимките не са обикновени предмети за украса на дома. Според фън шуй специалистите те са мощен инструмент, защото са уловили конкретен човек в конкретен момент от живота – а това носи своята положителна или отрицателна енергия.

Извадете повече снимки на живи хора

В избора на снимки за дома - това на пръв поглед маловажно решение - не бива да се водите от традиции или уважение, или, най-лошото, от страх да не обидите някого. Изберете изображения само на хора, които искрено обичате и най-важното – които искрено ви обичат. Така ще поддържате любовта в живота си. Но, внимавайте, не избирайте само фотографии на починали хора, колкото и да са ви на сърце. Защото така рискувате да загубите връзка с настоящето и да започнете все повече да ставате меланхоличен и отдаден на спомени. Но не отивайте и в другата крайност като скриете всички снимки на тези, които са си отишли от вас. Тогава рискувате обратното – да живеете без минало, без корени. Едни от най-мощните снимки, разбира се, са тези на децата или внуците ни в искрени моменти на щастие. Те неминуемо ни зареждат и на съзнателно и на подсъзнателно ниво.

Разбира се, както и с всеки друг предмет във фън шуй, много е важно къде са поставени фотографиите. Идеалното място за семейните снимки е хол или всекидневна. Не се препоръчва фотографии на цялото семейство да се поставят в коридор, затъмнени ниши или затрупани места. Така рискувате да се дистанцирате от близките си, да нямате време за тях и дори да се отчуждите.

Махнете свеки от спалнята

Семейните фотографии, особено ако на тях присъстват и тъщата и свекървата, са напълно забранени за спалнята, защото се смята, че неминуемо ще окажат негативно влияние върху сексуалния ни живот. Всъщност дори и снимките на децата не се препоръчват за тази стая, както и каквито и да е други фотографии на роднини или приятели - там трябва да има място единствено за любимия.

Важно е и какъв момент улавят снимките. Дори и на тях да сте вие с любими хора, ако точно тогава сте били скарани или някой не се е чувствал добре, това има влияние върху живота ви. Защото според фън шуй снимката улавя не просто как изглеждате, което привидно може и да е много добре, но и как се чувствате. Така че подбирайте фотографии от мигове, когато сте били искрено щастливи. Снимка, която е направена в неприятен за вас момент, непрекъснато ще ви кара да се чувствате зле.

Погледни в камерата за щастие

Важно е също да избирате изображения, на които всички гледате в камерата или един в друг. Ако сложите фотография на вас и съпруга ви, но гледащи в различни посоки, това крие риск от проблеми в двойката.

Интересното е, обаче, че според фън шуй най-мощните снимки за нашия живот са нашите собствени. Ако поставим на подходящите места в дома фотографии на наши моменти на радост, успех или върхово щастие, се застраховаме за години напред.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X