Напишете дума/думи за търсене

Три природни антиоксиданта

В броколите се съдържа фитохимикалът индол-3-карбинол. Това е мощен антиоксидант, който разгражда естрогена и понижава риска от развитие на рак на матката и яйчниците.

Доматите съдържат ликопен – каротеноид, който се среща и в червения грейпфрут. Този антиоксидант е два пъти по-мощен от бетакаротина. Ликопенът понижава риска от развитие на рак на белия дроб, дебелото черво и гърдата.
Високото съдържание на витамин Е в зърнените храни предотвратява развитието на рак на простатата. Този антиоксидант стимулира имунната система, забавя прогресията на Алцхаймер, възпира артрита и мъжкия стерилитет.

Кокос за здрави зъби

Кокосовото масло подобрява приемането на калция и магнезия от организма. И двата минерала са от изключителна важност за здравето на костите и зъбите. В него се съдържа лаурикова киселина, която има антибактериални, антимикробни и антивирусни свойства. Кокосовото масло повишава имунната система, подобрявайки броя на белите кръвни телца, които помагат на тялото да преборва вируси и инфекции.

Орехи за сън

Сьомгата е вълшебен източник на мастните киселини омега-3, които са виновни за повишаването на настроението ни. Спанакът пък е пълен с магнезий, който има успокояващ ефект и помага за намаляване на кръвното налягане. Орехите са пълни с мелатонин, който помага за добрия сън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X