Напишете дума/думи за търсене

Особености на мазната кожа, за които не знаем

Поддържането на здрава и красива кожа на лицето е приоритет за всяка жена. За някои е по-лесно, природата ги е дарила с перфектност от челото до брадичката и не само. Други прекарват часове в козметичните салони и пред огледалото с единствената цел да спечелят преднина в надпреварата с красотата.

Едно е ясно - добрият външен вид на кожата не е даденост, а изисква внимание. Стига да са подходящи и съобразени с конкретния й тип. Склонната към омазняване може и по-трудно да се дава на бръчките, но и тя има специфични изисквания към грижите. Не се доверявайте обаче на всичко, което сте чули за мазната кожа. Някои съвети просто не важат за вашата, други са мит.

Слънцезащитните продукти утежняват положението

Суха, мазна или от смесен тип, кожата ви е уникална. Няма козметичен продукт, който да е универсално подходящ и да влияе на всяка кожа по един и същи начин. Мазна или не, тя не може да се справи с продължителната агресия на слънцето. Потърсете защитен крем с по-лека формула или специално разработен за склонна към омазняване кожа. Нанасяйте го преди грима или използвайте фон дьо тен със слънцезащитен фактор.

За да избегнете неприятното лъщене, трябва да премахнете омазняването напълно

Без съмнение мазната кожа трябва да се поддържа чиста, но драстичното премахване на естественото й омазняване може да има обратен ефект. Кожата се опитва да компенсира загубата и произвежда още повече нежелано омазняване, което запушва порите и води до появата на пъпки. И лъщи. Иначе казано, не прекалявайте с продуктите, които биха поставили кожата ви в крайно стресова ситуация. Избягвайте тези, които съдържат алкохол.

Повече ексфолиация, по-малко мазна кожа

Ежедневното предоверяване на тази процедура също води до неприятни резултати. Грубият скраб за лице може да отстрани и важното за нормалното й функциониране омазняване заедно с мъртвите клетки. Повече от веднъж седмично или в рамките на 10 дни ексфолирането не е препоръчително.

Мазната кожа няма нужда от овлажняване

Напротив, открийте подходящия продукт за своята и кожата ви ще остане благодарна. Почистване, тонизиране и овлажняване са трите стъпки важни за здравето на всеки тип кожа, не ги пренебрегвайте.

Сухата кожа остарява по-бързо, мазната по-бавно

Всяка кожа остарява, а тази, за която не се полагат подходящи грижи, остарява преждевременно. Мазната не прави изключение. Тя също не остава незасегната от бръчките. Понякога са по-малко видими, но това не означава, че ги няма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X