Напишете дума/думи за търсене

Пет дни ще продължи Седмицата на модата в София

Жени Живкова (вляво) ще покаже лятната си колекция. До нея са Лоредана Настро, мениджър на една от модните къщи, които Юлияна Дончева (вдясно) представя у нас. СНИМКА: АЛЕКСЕЙ ДИМИТРОВ

От днес до 26 март ще се състои Седмицата на модата в София.

В пет поредни вечери български дизайнери и западни модни къщи, които имат представителства у нас, ще покажат колекциите си пролет-лято. Дефилетата ще бъдат в хотел “Маринела”, като всеки ден след края на представянията ще има тематични партита. Екип на “Фешън тв” ще пристигне у нас, за да направи репортажи от софийската Седмица на модата. Събитието се организира за втори път и се очаква да се превърне в традиция.

Първата вечер ще бъдат представени световни марки. Вторият ден ще бъде открит с ревю на дизайнерката Жени Живкова. Тя ще представи ежедневни летни тоалети. В колекцията си залага на принтовете с флорални мотиви, а цветовата гама е в розово, цикламено, синьо и зелено. Облеклата са от коприна, памук, шифон, трико, както и комбинация между различните материи.

В третата вечер ще бъдат представени млади дизайнери. Следващият ден е отреден за колекции висша мода. Закриването на ревютата ще бъде със западни и български модни къщи. Организаторите уточниха, че няма да бъдат допускани деца, за тях ще има специален клуб, в който ще могат да се забавляват, докато родителите им гледат дефилетата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X