Напишете дума/думи за търсене

Ролинг Стоунс разтърсиха Куба (видео)

Ролинг стоунс разтърсиха десетки хиляди кубински и чуждестранни фенове на безплатния си концерт на открито в Хавана снощи. Така те сложиха край на седмица на контакти със Запада за комунистическата страна, която преди е цензурирала музиката на британската група ветеран, съобщи Ройтерс.

"Здравей, Хавана! Добър вечер на моите хора от Куба", извика фронтменът на групата Мик Джагър на прекрасен испански, преди да даде началото на първото в историята на бандата шоу в Куба и да запее Jumpin' Jack Flash, пише Асошиейтед прес, като съобщава, че на концерта е имало стотици хиляди хора. 

 

Феновете започнаха да се събират 18 часа преди началото на концерта на футболните и бейзболните игрища на хаванския спортен комплекс "Сиудад депортива" ("Градът на спорта"), включително кубинци, които дойдоха от всички краища на островната държава и чужденци, пристигнали специално за събитието. 

"Обичам Мик Джагър толкова много. Винаги съм мечтала за това. Не можах да спя, като знаех, че той ще бъде тук", каза Анхела Менендес, която чисти подове в болница и каза, че е дошла в 2 ч през нощта.

Хората бяха облечени по всякакъв начин, с дънки, тениски и ботуши с логото на "Стоунс", езика и устните. Правеше впечатление липсата на предприемчиви хора, които да продават тениски или сувенири, отбелязва Ройтерс. 

Някои кубинци бяха оцветили езика от логото на групата в цветовете на флага на САЩ, дали поради объркване, че британските роклегенди са американци, дали в духа на историческата визита от тази седмица на президента Барак Обама. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X