Напишете дума/думи за търсене

Световно известен онкоортопед от Турция ще консултира безплатно пациенти в Пловдив и София

Един от най-изтъкнатите специалисти в съвременната онкоортопедия проф.д-р Харзем Йозгер от Турция ще консултира безплатно пациенти в офисите на здравна организация „Аджъбадем“ в София – на 31 март и в Пловдив – на 1 април. Той ще бъде придружаван от проф. д-р Фуля Аолу от болница Аджъбадем Атакент, която е радиоонколог и част от неговия екип.

Проф.д-р Харзем Йозгер, който е създател на т.нар. метод "Хот дог"- при тумори на костите в човешкото тяло е роден през 1955 г. в гр .Трабзон. Завършва гимназия в Истанбул, след което е приет в медицинския факултет на Истанбулския университет през 1973 г. Получава лекарската си диплома през 1979 г. и започва специализация по ортопедия и травматология. През 1984 г. завършва дисертация, по време на която работи в Хайделберг и Берлин. След като приключва военна служба във Военна Болница Хайдарпаша и задължителен държавен стаж в болница Таксим, през 1988 започва работа като консултант по ортопедична хирургия във факултета по ортопедия и травматология на Истанбулския университет.

Посещава водещи болнични заведения в Европа и САЩ, където прави проучвания и наблюдения на артропластика на бедра и колена. Работил е със световноизвестния (към момента пенсиониран) хирург на ортопедични тумори, проф. Райнер Коц от Виенския университет. Работата му с него поражда дълбокия интерес към тумори на опорно-двигателната система. През 1990 г. става доцент. След този период работата му е предимно в ортопедичната онкология. През 1996 г. става професор в клиниката на Истанбулския университет.

Участвал е и продължава активно да участва в национални и международни конференции, като се стреми да предава опита си на своите колеги, студенти и пациенти под формата на конференции, курсове, лекции и медийни изяви. Член е на Турската асоциация по ортопедия и травматология, Германската общност по ортопедия и травматология, Турската общност по тумори на опорно-двигателната система и Тихоокеанската общност по тумори на опорно-двигателната система. Към момента е професор по ортопедия и травматология в Истанбулския университет, като едновременно с това поддържа и частна практика. Семеен, има двама сина.

Преди началото на безплатните консултации в София, проф.д-р Харзем Йозгер ще участва в телевизионно предаване, за което специално пристига и негов пациент, младо момче, което ще разкаже личната си история. Други неговите пациенти, които дължат живота си на прославения онкоортопед ще го очакват с нетърпение в офисите на „Аджъбадем“, за да се видят отново на живо, макар че проф. Йозгер никога не прекъсва връзката със своите пациенти.

„За мен е голяма чест и привилегия, че ще бъда домакин на проф. д-р Харзем Йозгер. Световна класа, изключително популярен специалист в международен мащаб!“ споделя д-р Гюрай Ходжев, представител за България на здравна организация „Аджъбадем“, с централен офис в Пловдив.

„Поставил съм си за цел да му покажа в дните след безплатните консултации, най-хубавите места в Пловдив и околностите. Разбира се, ще го разходя и по улиците на Стария Пловдив, за да усети неповторимия дух и атмосфера на нашия уникален град, който не случайно е избран да бъде Европейска столица на културата през 2019 година“ разказва още д-р Ходжев, който не пропуска да популяризира родния Пловдив при всички свои задгранични пътувания и международни срещи.

Записването за безплатни консултации може да бъде направено на телфони:

02/ 8511 228 - за София

032/ 660 192 – за Пловдив

X