Напишете дума/думи за търсене

Деси Тенекеджиева и Миро отново се събират

Деси Тенекеджиева и Миро ще представят общия си проект “Живот като на кино” в София. Артсъбитието се случва точно 10 години след излизането на дуетната им песен “Когато всичко свърши”.

В новата си съвместна работа те са главни герои в събитие, което съчетава в едно концерт с филмова музика и мултимедия заедно с изложба. Деси Тенекеджиева и Миро ще пеят на сцената на софийския клуб “Карусел” тази вечер от 19 часа. А представянето на художествената фотография, съдържаща 33 снимки на Мариета Ценова, е в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Кадрите ще бъдат подредени в основното фоайе на сградата на кинофакултета и учебния куклен театър и ще може да бъде разгледана до 6 април. Входът и за двете събития, обединени в едно, е свободен.

Артпроектът на фондация “Стоян Камбарев” събира на една сцена 12 музиканти, които ще представят 17 филмови песни, представени от Деси Тенекеджиева и Миро, както и композиции, с които на видеостена ще вървят 17 специални мултимедийни видео клипа. Сред филмите, от които ще звучи музика, са “Кабaре” и “Ах, този джаз” на Боб Фос, “Списъкът на Шиндлер” на Стивън Спилбърг, “Циганско време” и “Ъндърграунд” на Емир Кустурица, “Закуска в Тифани” на Блейк Едуардс, “Магьосникът от Оз” на Виктор Флеминг. Единствената българска филмова песен, включена в проекта е, “Двама” на Мария Нейкова от “Козият рог” на Методи Андонов.

Досега проектът е гостувал в Добрич, Варна и Търговище. На 8 април ще бъде представен в кино “Космос” в Пловдив.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X