Напишете дума/думи за търсене

Кои са причините за посивяването на косата

Косата получава цвета си от пигмент, наречен меланин, който се произвежда от меланоцитите в космените фоликули. Изследователите са открили, че меланоцитите са подложени на кумулативни увреди през годините, което най-вероятно води до загуба на способността им да произвеждат меланин. Някои изследвания документират увреждане на ДНК и натрупване на водороден пероксид във фоликулите като възможни причини за преустановеното производството на меланин. Без меланин новата коса израства без пигмент, което я прави да изглежда оцветена в сиво, бяло или сребристо.

Някои хора започват да посивяват млади – още през юношеските си години. Ранното побеляване се определя генетично, така че ако родителите ви рано са побелели, това най-вероятно ще се случи и на Вас. Тютюнопушенето и недостигът на някои витамини (особено витамин В12) също могат да предизвикатпреждевременно посивяване на косата.

По-ранното посивяване се свързва и с редица болестни състояния като заболявания на щитовидната жлеза, витилиго, анемия и дефицити на витамин B12. Витилиго е автоимунно заболяване, при което меланоцитите са разрушени и това води до области от кожата или косата, които са по-светли.

Какво бихме могли да направим срещу посивяването?

Фармацевтичната компания Aflofarm e разработила специален и иновативен продукт – шампоан DX2 за мъже. Без аналог по отношение на своя състав и ефект, шампоанът би могъл да даде на мъжете онова, от което се нуждаят в грижата за посивяващата коса.

Защо ползването на DX2 e ефективен и щадящ косата метод срещу побеляването и забавянето на стареенето й ?

Ако пренебрегнем увреждането на косата, не можем да не си зададем въпроса: „Какво се случва с визията на един мъж, който си боядисва косата ?” И отговорът не е много приятен. Получава се една „каска” и винаги си личи когато един мъж се боядисва. Косата придобива неестествен вид. Затова се препоръчва шампоан DX2 поради няколко причини:

- Защото той няма синтетични оцветители и не съдържа нито една от агресивните съставки като амоняк и пероксид (оксидант), които обикновено се съдържат в продуктите за боядисване на коса и шампоаните-оцветители.

- Той е натурален и безвреден продукт

- Постепенно и деликатно възвръща естествения цвят на косата

- Голямо предимство на шампоана е че създава защитен УВ-филтър филм, който предпазва от въздействието на слънчевите лъчи. Вредната ултравиолетова радиация от слънцето може да опустоши естествените липиди на косата, а без тях тя бързо губи блясъка си. Ако не можем да стоим далеч от слънчевите лъчи, е важно да се уверим, че предпазваме косата си с качествен продукт.

За поръчки на шампоан DX2:

0897 860 116

Актамед Фарма ООД

http://actamedpharma.com/shop/

X