Напишете дума/думи за търсене

5 тайни за идеален грим в жегите

През лятото трайността на макиажа е подложена на сериозно изпитание. Предлагаме ви няколко хитрости, които ще ви помогнат да изглеждате перфектно дори и в най-големите горещини.

Започнете с основа за грим
Ако искате гримът ви да е възможно най-дълготраен, винаги започвайте с основа, най-добре с UV-фактор. Това е най-важният компонент на летния макиаж, който ще направи кожата ви сияйна и свежа.

Използвайте водоустойчива козметика
Това е много важно правило, ако не искате макиажът ви да се измие след къпане в морето или някоя сълза от вълнение по време на романтична лятна сватба. Дори ако само стоите на слънце, очите се овлажняват, а кожата се изпотява. Гримьорите съветват през летния сезон непременно да се спрете на водоустойчива спирала, очна линия и молив за очи. Нанесете очната линия и след това леко размажете с четката, за да получите по-дълготраен „опушен“ ефект.

Колкото по-малко, толкова по-добре
Добре познат, но важен съвет – през лятото трябва да избягвате тежкия грим и да заложите по-въздушния и естествен външен вид. Когато подбирате козметика, заложете на наличието на UV-филтър и матиращи компоненти, които ще ви помогнат да се справите с блясъка (ако кожата ви е склонна към омазняване). Ако кожата ви е суха, подбирайте гримове с хидратиращи съставки.

Не използвайте руж на прах
Ако харесвате ружа, имайте предвид, че през лятото кремообразната консистенция е за предпочитане пред пудрата. Ружът под формата на крем е по-дълготраен и лесен за коригиране. Най-популярният трик в това отношение е да нанесете кремообразен руж, а върху него – обикновена пудра. Освен това този тип руж е подходящ както за бузите, така и за устните – нанасяйте го с пръсти, с нежни и бързи движения. Тази малка тайна ще ви помогне да съхраните свежия си вид, ако се наложи от плажа да отидете директно в ресторанта или на бар.

Безопасен тен
Ако нямате намерение да се пържите цял ден под палещите лъчи на слънцето, но харесвате златистия тен, използвайте автобронзант. Но професионалните гримьори съветват да изберете не традиционен, а прахообразен автобронзант – той се нанася лесно и няма риск да стане на петна. Подберете нюанс, няколко тона по-тъмен от този на кожата ви, и го нанесете с пухкава четка за грим на носа, бузите, брадичката и челото, като предварително сте изравнили тена с водоустойчива основа за грим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X