Напишете дума/думи за търсене

ANDREWS/ FATHER’S WEEKEND - Един специален уикенд за всички бащи

Денят на бащата е моментът, в който показваме уважение към мъжа, пример за подражание и вдъхновение.

Станете част от инициативата ANDREWS/ FATHER’S WEEKEND, с която модната марка изразява признателност към бащите и утвърждава значимостта на бащината роля за пълноценното отглеждане и израстване на децата.

В светлината на тази инициатива благодарим на бащите, които допринасят положително за развитието на децата. На тези, които осъзнават, че отговорността на родителя е най-важната инвестиция в обществото. На мъжете, за които родителството е нещо много повече от социална роля – това е мисия, ориентирана към бъдещето, която следват с пълно отдаване и с много любов.

Възпитанието на децата е трудно и отговорно занимание и затова с празника показваме уважение към бащите, усвоили тази сложна професия, изискваща разнообразни умения – търпение, дипломатичност, находчивост, упорство, психология.

Да бъдеш баща означава да нямаш търпение да видиш детето, което си създал, да се грижиш с цялото си сърце то да е здраво и да расте щастливо, да не пропускаш възможност да покараш колело и да си играеш с него, заедно да учите колко прави 2+2, да целунеш удареното му коляно, да го възпитаваш с цялата си душа и сърце и да го научиш да бъде добър човек.

Бащата изгражда характера на децата, той дава кураж и сигурност. Неговият личен пример и съвети са здравата основа за бъдещите ценности и идеали на поколенията.
Бащата е пример за отношение към околните, за начин на общуване и поведение. Той е образецът на стил и елегантност, затова неговото отношението към дрехите и външния вид предопределят стила на бъдещите възрастни.

Значимата роля на бащата трябва да бъде подкрепена от останалите членове на обществото. С това послание ANDREWS/ FATHER’S WEEKEND фокусира общественото внимание върху темата за бащинството и изразява признателност към всички мъже, които възпитават позитивни, пълноценни личности.

Зарадвайте своите близки и се възползвайте от специалното ценово предложение - 20% само по време на ANDREWS/ FATHER’S WEEKEND на 3, 4 и 5 юни във всички магазини на марката в страната.

Благодаря ти, татко! ... и му поднеси подарък.

Денят на бащата по света

Денят на бащата изразява признание към родителските грижи на мъжете. Празникът съществува почти навсякъде по света, като се отбелязва на различни дати, но най-много държави го празнуват през юни.

Идеята и бащите да имат своя ден се появява още през 1909 г. След като изслушва проповед за празника на майката в църква в Спокейн, Вашингтон, Сонора Смарт Дод - дъщеря на ветеран от Гражданската война, отива при пастора и му казва, че бащите също заслужават да получат признание. Предложението е да се чества на 5 юни – това е рожденият ден на баща й Уилям Джексън Смарт, който приживе се грижил сам за шестте си деца. Местните духовници одобряват идеята и така за първи път празникът се чества на 19 юни 1910 година. А след това много бързо получава широка подкрепа.

Американският президент Удроу Уилсън лично празнува със своето семейство през 1916 г. През 1924-а, втората година от президентския си мандат, Калвин Кулидж предлага Денят на бащата да е национален празник.

Признат е за официален чак през 1972 година по време на управлението на президента Ричард Никсън. Днес в общо 76 страни Денят на бащата се празнува всяка трета неделя на юни. В България се отбелязва на 26 декември, когато го чества и православната църква. Тогава е празникът на свети Йосиф.

Според традицията на този ден се отдава почит на всички мъже, които полагат грижи за децата и семейството – баща, дядо, чичо, други роднини или наставници.

Денят се отбелязва с картички и подаръци, които децата и съпругата подготвят за бащата заедно със специална вечеря.

ПЕТ БИБЛЕЙСКИ ПРИНЦИПИ ЗА ДОБЪР БАЩА

1. Отделяй време за семейството си

Библейски принцип: „Всички тези думи, които ти заповядвам днес, нека да бъдат в сърцето ти. Постоянно учи децата си на тях и им говори за тях, когато седиш в къщата си, когато ходиш по пътя, когато лягаш и когато ставаш.“

2. Бъди добър слушател

Изслушвай децата си спокойно, без да бързаш да им се караш

Библейски принцип: „Нека всеки човек бъде бърз да слуша, а бавен да говори и бавен да се гневи.“ (Яков 1:19)

3. Възпитавай децата си с любов и ги хвали

Дори когато си ядосан, наказанието, което налагаш, трябва да показва, че си загрижен за доброто на детето си. Възпитанието включва съвети, поправяне, обучение и строго дисциплиниране, когато се налага. Една древна притча гласи: „Думи, казани в подходящото време, са като златни ябълки в сребърни съдове.“ (Притчи 25:11)

Библейски принцип: „Бащи, не дразнете децата си, за да не се обезсърчат.“ (Колосяни 3:21)

4. Обичай и уважавай съпругата си

Библейски принцип: „Мъже, обичайте своите жени ... Нека всеки един от вас обича жена си както себе си, а жената трябва да изпитва дълбоко уважение към мъжа си.“ (Ефесяни 5:25, 33)

5. Прилагай мъдростта от Библията
Бащите, които искрено обичат Бога, оставят на децата си безценно наследство — близки взаимоотношения с небесния им Баща.

Библейски принцип: „Обичай своя Бог, Йехова, с цялото си сърце, с цялата си душа и с цялата си жизнена сила. И всички тези думи, които ти заповядвам днес, нека да бъдат в сърцето ти.“ (Второзаконие 6:5, 6)

X