Напишете дума/думи за търсене

Шопинг? Не, благодаря, във ваната съм

Имате време за убиване – шопинг, депресирани сте – шопинг, мислите си, че сте депресирани – шопинг, чудите се какво да правите с приятелки или как да се скатаете от работа – пак шопинг. Едно от нещата, които всяка жена умее до съвършенство.

Прави го с повод и без повод, на дребно и на едро. Понякога за удоволствие, вместо хоби, заради подражание, вманиаченост или просто ей така. И е готова да плаща за това. Защото шопингът никога не е просто харчене на пари. Или пък е. Заменете го с друго занимание, за да проверите.

Шопингът разтоварва, а спортът повече. Обуйте гуменките и се разходете в парка, в градинката или до близкия фитнес салон. И влезте в него. Отмъстете си на бягащата пътека или на боксовата круша заради факта, че в този момент някой друг купува скъпите обувки, които искате отчаяно, и признайте, едва ли някога ще сложите.

С пазаруването се докосвате до нещо ново, и киното има какво да ви предложи. Вярно, усещането от прожекцията на голям екран не е като да се сдобиете с нова чанта и няма да ви излезе без пари, но поне два часа ще държи вниманието ви в напрежение и на тъмно от изкушението да похарчите повече и още повече. Не бързайте да бягате дори и филмът да е скучен. Има шанс до края да ви се доспи и съвсем да увехне ентусиазмът ви да пазарувате след киното. Добра новина за портмонето.

Скъпата покупка е усещане за лукс, ваната на свещи също. Сега ви е паднало да се почувствате по-хубава жена от холивудска героиня. Докато сте в топлата прегръдка на водата сред изобилие от балончета и аромат на топъл восък с любима напитка в ръка, може напълно да забравите за подвизи в магазина. Портфейлът ви ще е на сухо, а кредитната карта на зелено. На кого му е притрябвал шопинг, да влезе Ричард Гиър.

Пазаруването е терапия, същото важи и за плетенето. Бродирането, градинарството, кулинарията, грънчарството, ако щете, всичко може да свърши част от работата на психотерапевта. И излиза по-евтино.

Шопингът храни окото, но изяжда ценно време. Обикалянето по магазините до припадък и разнопосочното харчене може да изглеждат примамливи за сетивата и гладните за удовлетворяване импулси. Но губат време. Инвестирайте го в нещо наистина полезно. Прочетете книга, пуснете си документален филм за времето, когато трибуквието „мол” не е имало значение, открийте защо небето е синьо, има ли зелен хайвер, къде зимуват раците... Научете нещо ново. Няма да ви е безплатно, но поне ще е полезно и няма да прашасва в гардероба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X