Напишете дума/думи за търсене

Апарат топи целулит с 3-6 процедури

кинезитерапевтът Цветелина Бижева

Израелски медицински апарат от ново поколение комбинира отстраняване на целулит, премахване на двойна брадичка, торбички под очите и стягане на кожата. Това разностранно приложение на уреда се дължи на различните накрайници и комбинации от технологии, които апаратът има. За него разказва кинезитерапевтът Цветелина Бижева.

Ценното на апарата е, че работи с три различни ефикасни технологии – магнитни полета, радиочестота и вакуум. „Магнитно поле загрява в дълбочина. Използва се и във физиотерапията като лечебно средство. То позволява да се работи по кожата с висока температура, без да има повърхностно изгаряне“, обяснява Цвети Бижева.

Целулитът се разгражда с от 3 до 6 процедури

Първо се избира зоната, която ще се обработи – предна или задна част на бедрата , седалището, зоната на брича, корема, паласките, задната част на ръцете. След това желаещият да се подложи на терапията ляга, включва се апаратът с големия накрайник и той започва да покачва температурата си бавно до 42 градуса. Това е нужно, за да се разбие целулитът. За да не се нагорещи прекалено кожата, по нея се намазва обилен слой глицерин. А вакуумът, с който накрайникът засмуква местата, по които мине, помага температурата и енергията да проникнат дълбоко в тъканите. Задържаната вода се дренира, а кръвообращението се стимулира. В резултат на третирането и загряването, мастните клетки намаляват като обем, а разградените се извеждат от организма чрез отделителната система.

Апаратът има много голям ефект върху повдигането на дупето, чрез отстраняване на гънката от мастни натрупвания, която често се образува под него. Ефектът там е видим след първата процедура. Иначе са необходими поне 3, като за целулит е най-добре терапиите да са веднъж седмично около 6. Този накрайник помага и за стягане на кожата след рязко отслабване.

С по-малкия накрайник се обработва двойната брадичка

Размерът му позволява с него да се мине по долната челюст и по брадичката, да се разградят мастните клетки и да се стегне кожата. Поддържаната температура над 42 градуса подобрява обмяната на веществата и стимулира производството на колаген и еластин. За добър ефект се препоръчват поне 3 процедури, веднъж седмично.

По торбичките под очите се работи без вакуум

С най-малкия накрайник се работи върху зоната около скулите, челото, малките бръчки и тези от вида пачи крак. Тук се разчита на радиочестотата и на магнитните полета. Торбичките под очите често са следствие на задържане на вода, която се резорбира и така се помага на процеса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X