Напишете дума/думи за търсене

Красиви устни в домашни условия

Скрабът за устни е изключително важна козметика, ако искате устните ви да са гладки и здрави. Ако не сте особен фен на продуктите, произведени в лабораториите, може сами да си сглобите помади вкъщи, които ще ви сдобия със сластни и крепки устни.

Малини за вкус и красота

Където има примес на малини, винаги е вкусно и красиво. Смесете захар, зехтин и мед. Смачкайте малини и ги прибавете към сместа. След това натъркайте устните си с този скраб. Отмийте и се радвайте на приказната си уста.

Мед за разкош

Тази рецепта ще отнеме само 5 минути от времето ви. Комбинирайте захар, мед и бадемово олио. Ако искате да направите устните си още по-пухкави, прибавете щипка канела и лют червен пипер.

Щипка кокос

Обичате аромата и вкуса на кокос? Тогава този скраб е именно за вас. Всичко, което трябва да направите, е да разбъркате кокосово масло, мед, захар и хладка вода.

Препечена филийка

Тази микстура има вкус и мирише като на неделна закуска. За да я направите, смесете захар, зехтин, кокосово масло и щипка канела. Бъркайте, докато се получи неособено гладка смес. Натъркайте устните си, а след това отмийте с вода.

Лимон за свежест

Смесете масло от жожола, мед, захар и добавете етерично масло от лимон. Това хем ще напомни за свежестта на лятото, хем ще свърши чудеса за мъртвата кожа на устните. Не бъркайте обаче прекалено старателно, защото има опасност кристалите на захарта да се разтопят, а това не била да става, иначе няма да се достатъчно адекватна консистенцията на скраба. Оставете върху устата си няколко минути и свалете с влажна кърпа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X