Напишете дума/думи за търсене

Закриха "Плаващите кейове" на Кристо с флашмоб (Видео)

С флашмоб и над милион и половина посетители беше закрита инсталацията на Кристо "Плаващите кейове". Тя остана на разположение до полунощ и приключи с нотите на сладки мечти. Идеята беше родена преди десетилетие, а реализацията й отне две години, предаде Нова телевизия.

„Плаващите кейове” бяха изградени за 7 месеца, за да просъществуват само 16 дни.

Нестандартната инсталация успя да привлече три пъти повече туристи от очакваното. Тя влезе в списъка на десетте най-важни събития в света за годината и се записа в историята на модерното изкуство като един от най-амбициозните, скъпо струващи и упешни творчески проекти.

Днес започва демонтирането на плаващите кейове, свързали градчето Сулцано с островите Монте Изола и Сан Паоло в езерото Изео в италианската област Ломбардия. От 18 юни тази атракция, която е напълно безплатна и е финансирана от Кристо, привличаше най-малко по 100 000 посетители дневно и желаещите да стъпят на кейовете чакаха на огромни опашки.

В последния ден на инсталацията имаше и един по-особен посетител. Мъж се съблече напълно гол и започна да тича по кейовете, крещейки, че инсталацията е разрушила Изео. После се хвърли от един от кейовете във водата на езерото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X