Напишете дума/думи за търсене

Женското ухание не мирише

Жената е цвете. За нея е прието да ухае, но не и да мирише. Затова можем да кажем „мирише на мъж“ и това да не носи негативен отенък за силния пол. Но опитайте да кажете - „мирише на жена“. Не става. Веднага се промъква едно подозрение за нечистоплътност.

А неприятният вагинален мирис, заедно с анормалната секреция и дискомфорт, са най-честата причина за женските притеснения, свързани с хигиената. Обикновено за тях трудно споделяме дори с най-близките, даже в приятелска женска компания това е информация „на ухо“, поради опасения да не би някой да ни заподозре в лоша хигиена.
Истината е друга. Виновник за тези проблеми е бактериалната вагиноза – широко разпространено нарушение на нормалното pH и баланса на живеещите във влагалището различни видове бактерии.

Би трябвало в него да преобладават млечно-киселите бактерии. Те отделят млечна киселина, която поддържа нормално ниско рН и предпазва от инфекции. Намаляване на количеството на млечно-киселите бактерии и повишаване на нивото на рН води до растеж на т.н. „лоши” бактерии – тогава говорим за бактериална вагиноза.

Тя може да бъде причинена от много фактори, включително продължителна менструация, често прилагане на вагинален душ, употреба на интимни хигиенни продукти и полов контакт. Лечението с антибиотици и употребата на вътрематочна спирала също могат да повлияят върху баланса във влагалището. Опитите да решим проблема чрез старателно миене със сапун или душ гелове не само не помагат, но дори са противопоказни, предупреждават лекарите.

За ефективно преодоляване на тези проблеми аптеките са заредени с Лактобор Интим, много ефективен вагинален гел от Швеция, който за една седмица може да изчисти неразположението. Лактобор Интим вагинален гел съдържа млечна киселина, която неутрализира неприятната миризма и възстановява нормалното рН на влагалището. Той съдържа също гликоген, явяващ се като хранителна среда за млечно-киселите бактерии. Нормалното рН и хранителната среда благоприятстват размножаването на млечно-кисели бактерии и възстановяват нарушения баланс на влагалището, като ефективно се облекчава анормалната секреция и дискомфорт и спира повторната поява на неприятен мирис.

Специалистите препоръчват използване на Лактобор Интим вагинален гел при вагинит - след или по време на основното лечение -1 туба дневно - 7 дни. За профилактика на рецидиви - 1 туба дневно - 7 дни. При антибиотично лечение и следродилен период (от 21-я ден) - 1 туба дневно - 7 дни. След менструация, по време на бременност и менопауза - 1 туба дневно - 3 дни, всеки месец. Лактобор Интим вагинален гел се употребява също за поддържане на нормално рН на влагалището и за защита от повторна поява на бактериална вагиноза.

LACTOBOR е търговска марка на фирма БОРОЛА. Лактобор Интим вагинален гел е медицинско изделие. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към клиника „Борола”, София 1202, ул. „Цар Симеон” №52, тел.: 02/ 983 62 03, E-mail: [email protected]. За повече информация посетете www.lactobor.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.

X