Напишете дума/думи за търсене

Експериментирайте с очната линия

Ако има част от грима, която винаги е актуална, това е очната линия. Класическата неизменно е на мода, но може да си позволите и да експериментирате.

Къса
Този тип отива почти на всички, а и е най-лесен за правене. Линията започва от средата на окото и уголемява дори малките очи. Много подходяща е, ако няма да слагате друг грим, в комбинация със светли сенки или само с база.

Дебела
Всъщност става дума за по-класическия вариант линията да е тънка във вътрешната част на окото и постепенно да се удебелява към външния. Тя никога няма да излезе от мода. Имайте предвид обаче, че този тип линия не е подходящ за жените с малки очи. Много важно е също да се постигне идеална симетрия в дебелината и на двете очи.

Аll black
Тази тенденция се изразява в много дебела очна линия, поставена върху горния клепач. Тя е равномерна по дебелина и в началото, и в края и не е подходяща за всички. По-нетрадиционна е и отива предимно на жени с големи очи. Смята се за леко гръндж и често е предпочитана от по-млади момичета.

Бяла


Тази зима много модерна ще е и бялата очна линия. Много жени не се осмеляват да я носят, защото се страхуват, че ги обезличава, но ако се комбинира с подходящи сенки или червило, може да се окаже изключително ефектна.
Котешко око
Рисува се много по-дебела линия на горния клепач, леко извита нагоре в края, и съвсем тънка линия на долния клепач. Ефектът е много красив и в комбинация със сенки е идеален дори за официален вечерен грим.

Обърнато котешко око
Ефектът е точно обратният – рисува се дебела очна линия на долния клепач, като извивката не е във външния край на окото нагоре, а във вътрешния и сочи надолу. На горния клепач линията е тънка и стига до средата. Този ефект е много подходящ за очи с удължена форма, защото при по-кръглите създава по-скоро умора на погледа.

Поетична
Може да разнообразите класическата очна линия, като добавите една допълнителна заврънтулка в края, а защо не и повече от една. Може да нарисувате черта успоредна на тази, която следва извивката на окото, или втора, която тръгва от нея, но е по-права и по-издължена. Вариантите за допълнителна украса са безброй. Просто използвайте въображението си.

Цветна


Въпреки че лятото е най-подходящият сезон за експериментиране с цветовете на очната линия, не пренебрегвайте тенденцията и през студените месеци. Много модерни цветове за зимата са зелено, тъмносиньо и лилаво.
Ако обичате да експериментирате, съчетайте два или дори три цвята очна линия. Единият вариант е да поставите една черна очна линия, а над нея втора в цвят. Така ще постигнете контраст. Другият вариант е цветовете да преливат един в друг в една и съща линия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X