Напишете дума/думи за търсене

Френски тайни за красота


Французойките са известни с непринудената си елегантност и красота. Предлагаме ви да надникнем заедно в запаса им от beauty трикове.

Масаж на лицето
Въреки че повечето от тях са работещи жени и се разкъсват между служебните задължения и семесйтвото си, почти никога не забравят краткия всекидневен масаж на лицето. Масажът е ценен, защото насища кожата с кислород и я укрепва. За лицето това е равнозначно на тренировката, която осигуряваме на тялото си в спортната зала. Спокойно можете да правите масажа пред телевизора вечер, в компанията на семейството. Превърнете го в игра, при която децата повтарят движенията, които мама прави върху лицето си – така ритуалът по красота може да бъде урок за малките. За процедурата французойките избират крем за лице с лека, немазна текстура. По време на масажа полезните съставки проникват и въздействат на кожата в дълбочина, като така се ускоряват процесите на регенерация. Относно техниката на масаж – изберете я самостоятелно, в зависимост от потребностите на кожата си.

Никакви едри скрабове
Французойките на обичат да ползват средства, които въздействат грубо на кожата, за да избегнат всякакви зачервявания и раздразнения след употребата на козметика. Предпочитат дълбоко почистващи средства, които се отнасят с уважение към кожата – маски и деликатни пилинги.

Хендмейд
Домашните рецепти може да бъдат наречени „стар стил” в козметиката, използван от бабите ни. Някои от тях обаче може да се използват и днес, в качеството на експресно действащи средства. Така например маската от мед стимулира и тонизира кожата и е особено полезна за хладно време. А възпаленията ще облекчите лесно и ефикасно с помощта на лимонов сок. Ако решите да си направите сами козметика, главното правило е да я ползвате веднага, а не да приберете остатъка за още една процедура – така ще се възползвате максимално от качествата й.

Не са почитателки на тъмния тен
Французойките, разбира се, ходят на плаж, но не се пекат фанатично. Предпочитат да стоят на сянка и да ползват козметика с висок слънцезащитен фактор (SPF не по-малък от 50).

По-добре разходка, отколкото фитнес
Ако не сте спортна натура, не е нужно да се тормозите, прекарвайки часове в спортната зала. Придвижването пеша и карането на колело са също толкова полезни, а освен това може да се съчетават с времето, което прекарвате със семейството си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X