Напишете дума/думи за търсене

Как да се отървем от черните точки с натурални средства

Аха да си помислите, че пъпките са вече в историята и все ще се намери някоя черна точка да ви развали настроението. Разбира се, тя никога не е сама, а и появата й води до куп неприятности от козметично естество след това. Почистване с какво ли не, кремове, медикаментозни мазила, а ефектът е почти никакъв. Не се предавайте, сложете точка на проблема с няколко лесни трика.

Маска с глина

Може да я купите почти от всеки козметичен магазин и не струва много. За сметка на това пък, действието й е мощно и ефикасно срещу черните точки. Забъркайте каша с вода и нанесете върху засегнатите зони за 10-20 мин. Глината ще изтегли излишния себум и нечистотиите от порите, а същевременно ще подхрани кожата с ценни минерали.

Белтък и хартия

Може би винаги сте искали да опитате с този лесен начин за елиминиране на несъвършенствата по кожата, но ви се е виждал твърде обикновен, за да подейства. Дайте му шанс. Нанесете един тънък слой белтък на лицето, а отгоре го покрийте с тоалетна хартия или със салфетка. Изчакайте да изсъхне и нанесете втори слой върху хартията. Щом и той изсъхне, внимателно отлепете хартията от лицето и изплакнете с хладка вода.

Във фитнеса

Странно или не, активната тренировка може да помогне срещу черните точки. Погрижете се лицето да е чисто преди да сложите екипа за спорт и не се щадете на пътеката и с уредите. Постарайте се да измиете и подсушите добре лицето след тренировката, за да не останат нечистотиите затворени в порите.

Лимонов тоник

Нужно е само да изстискате един лимон в малка чиста бутилка и да си приготвите няколко памучни тампона. Процедурата се прави няколко пъти седмично, вечер преди сън. Почистете лицето и го подсушете добре. Сложете от лимона върху памук и намажете лицето. Оставете тоника да действа през нощта, а на сутринта измийте лицето и нанесете подходящ дневен крем, както обикновено. Съхранявайте остатъка от лимона в хладилник.

Мед и мляко

Смесете по една супена лъжица от двете и ги загрейте в подходящ съд в микровълновата за около 5-10 секунди. Нанесете на лицето, щом сместа се охлади, и потупайте отгоре с памучен тампон върху черните точки. Оставете да подейства около 20 минути, а след това изплакнете обилно със студена вода. Може да приготвите и паста с равни части канела и мед и да натриете черните точки отгоре. Изплакнете веднага след процедурата с вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X