Напишете дума/думи за търсене

Защо да пием вода на гладно?

Пием вода, когато сме жадни, когато сме яли нещо люто или след хранене. Но експертите твърдят, че водата трябва да се пие на гладен стомах. Почти 70% от тялото ни е вода. Тя е кралицата на организма, без която нито един орган нямада функционира правилно.

Пиенето на вода утолява жаждата, но консумирането й на празен стомах може да излекува доста от болежките ни.

Засилва метаболизма

Ако пиете вода на гладно, това ще засили 25 процента работата на метаболизма. Това ще доведе до по-бързо преработване на храната и до по-скоростната загуба на ненужни килограми.

Подобрява имунитета

Водата е нужна, за да поддържаме баланса на течностите в организма. Приемането й на празен стомах ще помогне на имунитета, който пък по-адекватно ще се справя с инфекциите.

Грижи се за червата и чисти токсини

Когато пиете повече вода, вие измивате червата. Ако ежедневно пиете над два литра вода, със сигурност скоро ще се отървете от хранителните остатъци, наслоили се в стомашно-чревния тракт. Освен това когато уринираме, ние изхвърляме токсините под течна форма. Затова пийте повече вода, за да детоксикирате и чистите тялото и за да се предпазвате от подуване.

Пречи на мигрената

Една от най-честите причини за главоболие и мигрени е липсата на достатъчно вода в организма. Дехидратацията е коренът на болката в главата, а пиенето на вода на гладно ще ви помогне да се отървете по естествен път от болезненото неразположение. Не само това, но и ще държи настрана и оралните и дентални проблеми на каишка.

Изчиства кожата

Повече вода в тялото означава по-чиста и сияйна кожа. Тъмните петна и запушените пори са следствие от задържане на токсини в организма.

-----

Водната терапия бори гастрита

Японците са първи, които представят водната терапия на света.

След събуждане изпийте 1 л вода. Ако сте нов в редиците на терапията, започнете с по-малки количества. Избягвайте да пиете и да ядете 45 мин след това. След всяко хранене изчакайте два часа, преди да пиете каквото и да било. След това изпийте още 1 л вода. Това помага на доста болести да стоят настрана, но за сметка на това засилвате енергията и тонуса само за няколко дни. Водната терапия бори високото кръвно налягане, гастрита, запека и диабета и няма никакви странични ефекти.

За още по-добри резултати е водата да е хладка с малко лимонов сок в нея. Това ще детоксикира тялото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X