Напишете дума/думи за търсене

Жана Бергендорф излъга във “ВИП Брадър”: Аз съм горд сирак

С 6-годишния си син Леон

Певицата засега е най-скандалният участник във “ВИП Брадър”

“Аз израснах в сиропиталище и не ме е срам от това. Аз съм горд сирак, който се пребори с всяко едно начинание в живота само и единствено да постигне това, което иска. А именно - музиката.” Такъв е тъжният разказ на певицата Жана Бергендорф пред Рени и Кака Лара във “ВИП Брадър”, с който вероятно тя се опитва да предизвика съчувствие.

Да, но никой от зрителите не ѝ повярва, защото Бергендорф отдавна стана достатъчно популярна у нас, за да бъде животът ѝ дълго и напоително описван и показван в медиите. Тоест всички, които се интересуват от певицата и нейната кариера, са наясно какво е семейството ѝ и как животът ѝ всъщност не е бил лесен.

Бергендорф малко си противоречи, когато разказва пред съквартирантките за себе си. След съобщението за сирака тя уточнява, че от 12- до 18-годишна възраст е живяла в пансион и изборът за това е неин. Решението взела, защото по думите ѝ любовниците на майка ѝ са я смазвали от бой.

На сутринта след разказаното от Жана Кака Лара се усъмнява в думите ѝ пред Жоро Торнев, Миглена Ангелова и Лили Вучкова. Странно им е как така хем е била в дом, хем става част от детската вокална група “Врабчета”. Въпреки това разказите на певицата предизвикаха съчувствие и Миглена Ангелова

обясни спонтанните

реакции на

Бергендорф именно с

тежкото ѝ детство

Жана не за първи път успява да накара зрителите да изпитват съчувствие към нея. Случайно или не, но го прави, когато участва във втория сезон на музикалното риалити “Х Фактор”. Тогава разказва как синът ѝ Леон е отделен от нея и живее в Дания с бившия ѝ мъж. Беше споменала пред камерата, че ако спечели, много се надява, че ще успее да си го върне. В крайна сметка по-късно съпругът ѝ Стефан, искрено зарадван от успехите ѝ, дойде със сина им в България специално за да я гледат на финала.

Истина е и друго - певицата действително има страхотен запомнящ се глас и талант, заради които си заслужаваше да спечели “Х Фактор”.

Тя не обича много да обсъжда семейните си истории.

Сама обаче е разказвала, че се връща от Дания в България през 2012 г., за да гледа тежко заболялата си баба. Докато полага грижи за нея, успява да създаде контакти в българските музикални среди и с голяма доза колебание се явява на кастинг за “X Фактор”. Преди това се е явявала и на датския формат на риалити шоуто, но поради недоброто владеене на езика не стига далеч. Спечелването на първото място у нас обаче е причината Бергендорф и семейството ѝ да заживеят в България.

Жана започва да пее още докато е на 6 г. Израснала, без да познава баща си до 29-ата си година. Баща ѝ от години живее в Германия и сега се гордее с успеха на дъщеря си. Певицата наследява любовта към музиката от майка си, която е учила пиано и се занимавала с оперно пеене, но не е продължила развитието си в тази насока. Жана си спомня, как като била малка, у тях постоянно е звучала музиката на Род Стюарт, “Бийтълс”, Браян Адамс. Голяма заслуга за музикалното ѝ бъдеще имат и нейните баба и дядо, които са юристи, но и двамата свирят на цигулка. В свое интервю за “24 часа” отпреди две години певицата разказва, че

баба ѝ е човекът,

който я насочва

към изкуството

Тя я води за пръв път на кино, театър, опера, оперета. Когато е на 12 години, баба ѝ ѝ помага да се яви на кастинг за детския радиохор, където изкарва 3-4 години. Била е част и от вокална група “Врабчета”.

Когато Жана е на 18 години, нейна учителка по пеене ѝ предлага да се яви на прослушване за участия в Южна Корея. Одобряват я и заминава заедно с още четирима човека, с които сформират група и свирят в различни заведения всяка вечер. Именно в Корея Жана се запознава с бившия си съпруг Стефан, който по професия е корабен инженер. Живеят заедно две години, през 2009 г. се женят. Година по-късно се ражда Леон.

Разводът на Жана е реален. След победата в “Х Фактор” тя вече живее постоянно у нас, но не и с бившия си съпруг, както доста често пишат жълти издания.

Запазва обаче фамилията му вероятно защото вече е достатъчно известна именно с нея. Още повече че чуждото име звучи странно и затова бързо се помни - важно условие в конкурентната музикална среда, в която тя иска да пробие.

Друг съществен фактор за голям успех на сцената - такъв, какъвто самата Жана иска, е екзотичният ѝ имидж. Цветът на косата ѝ е най-малкото нещо - тя го сменя доста често, както и дължината. Но нали е певица, отива ѝ.

Част от този имидж е и

скандалният шум,

предизвикан от

проявите ѝ, когато

не е на сцена

В разстояние на няколко месеца тя два пъти се забърка с полицията. През април тази година катастрофира в София. За щастие, нямаше никакви поражения с изключение на материални щети по нейния автомобил и по този на потърпевшия, но пък изследвания показаха, че певицата е шофирала след употреба на наркотични вещества.

Година по-рано - през юли 2015 г., Жана беше задържана за кратко след намерен плик с марихуана в дома ѝ, където живееше заедно с бившия си приятел, танцьора Лео.

Рекламните експерти твърдят, че подобни ситуации - колкото и невъзпитателни да изглеждат, вдигат рейтинга на певеца твърде много. Хората обичат да говорят за известните и да обсъждат живота им. А кое в живота на Жана Бергендорф е истина и кое - не, е много вероятно да се разбере точно от участието ѝ във “ВИП Брадър”. Там въпреки многобройните камери, които дебнат непрекъснато, героите проявяват склонност да разказват откровено и хубавите, и лошите неща, случили се с тях.

Певицата сама се определя като дивак, жизнен и енергичен човек, който трудно може да си намери ограничения. Именно тези ѝ качества засега успяват да задържат зрителския интерес върху нея.

Бергендорф в изповедалнята СНИМКИ: ФЕЙСБУК
Бергендорф в изповедалнята СНИМКИ: ФЕЙСБУК
Певицата влиза в къщата на “Вип Брадър”.
Певицата влиза в къщата на “Вип Брадър”.
Със съпруга си Стефан и синът им Леон
Със съпруга си Стефан и синът им Леон
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X