Напишете дума/думи за търсене

Типове лица и диадеми

С нейна помощ може да превърнете лошия ден в добър, да ритнете нагоре самочувствието или просто да изкупите донякъде греха към занемарената прическа.
Диадемата е едновременно удобен начин да прикриете тъмни корени или не много чисти кичури, и в същото време стилен завършек на нова прическа.

Огледалце, огледалце, кажи коя да избера?

Овалните лица като тези на Бионсе, Чарлийз Терон и Джулия Робъртс са най-благоприятни за диадеми. Внимание! Ако имате такова лице, не залагайте на диадеми с прекалено обемни украси, за да не уголемите допълнително лицето си.

Кръглите лица, като тези на Кейт Уинслет търпят по-широки диадеми. Особено модерни сега са тези на животински шарки, точки и карета.

Дамите с квадратни лица рядко се харесват с диадема, но истината е че ако тя е правилно подбрана, могат да изглеждат чудесно. Парис Хилтън, Никол Ричи, Дженифър Анистън го доказват.

За какво да внимавам при избора?

Избирайки си диадема, първото нещо което трябва да видите е размера. По-малката ще ви стяга и носенето й ще бъде цяло мъчение, докато по-голямата ще ви се изхлузва над очите. Също така, цветът и декорацията имат значение. За по-официални случаи изберете модел с камъни или по-изчистен такъв, но никога обикновена пластмаса. Сатенените диадеми с панделки са подходящи за всеки ден и могат да се съчетават с почти всякакво облекло, докато пластмасовите са подходящи за по-спортно облекло или дори за вкъщи.
Добре е диадемата ви да прилепва плътно по главата, без да я усещате. Това означава, че сте уцелили точния размер.

Тъмни цветове за блондинките

Ако сте руса или изрусена, въздържайте се от ярки тонове, лъскави камъни или леопардови, питонови, тигрови и други животински шарки - ще придобиете евтин вид. По-скоро заложете на убити цветове като бежово, тъмно синьо, лилаво, черно и сиво. Тъмнокосите имат по-голям избор на цветове и материи, а при червенокосите е важно да се вземат предвид подтоновете на косата, които не отиват с доста от ярките цветове по диадемите този сезон.

Диадемата идва на помощ, когато:

- нямате време за прическа. Тогава просто вържете косата си на висока конска опашка, придайте лек обем и украсете с диадема.

- Не сте измили косата си. Защо пък да не я сплетете на странична френска плитка, и да сложите закачлива диадема.

- Нямате време за една боядисване при фризьора. Дебела плътна диадема е добро решение да скриете израсналите си корени.

- Имате бретон, който е дълъг и ви дразни - диадемата е вашата най-добра приятелка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X