Напишете дума/думи за търсене

Пелерината смени дългото вталено палто

Пелерината не е дрехата, която ще ви спаси от студа в зла зима, но е най-предлаганият модел за идните месеци.

Така или иначе, при минусови температури нямате кой знае какъв избор. Ако сте зиморничави, загърбвате всички модни приумици, навличате се като зелка с няколко ката дрехи и най-отгоре слагате дълга пухенка - единствената гаранция да не мръзнете. Другият вариант е да ви тракат зъбите от студ, но пък да сте издокарани според последния тренд. А това означава - широка пелерина, през чиито дупки се подават голите ви ръце, покрити единствено с ръкави на тънка риза или някакъв пуловер. И за да не се превърнете в ледена шушулка, трябва да се придвижвате само с кола, която да паркирате точно пред входа на дома си и след това да спирате отново точно пред входа на работата или заведението, в което отивате. Отивайки на вечерно парти, на което сте решили да се появите с рокля с тънки презрамки, но пък връхната ви дреха е пелерина, може да покриете съвсем голите си ръце

с дълги кожени ръкавици

В крайна сметка красотата, или в случая - модата, иска жертви. Разбира се, това черногледство се отнася само за най-ниските температури, които, за щастие, не продължават дълго. През останалото време, включително сега и през пролетта, може да се киприте с новата си хитова пелерина или с пончо, което също е сред водещите връхни одежди за есен-зима 2016-2017.

Доста жени трудно приемат идеята да се наметнат с пелерина или пончо, определяйки ги като твърде обемисти, безформени и неудобни. Наметките от вълна и кашмир могат да бъдат и доста елегантни, противно на мнението на мнозина, че стоят развлечени. На пръв поглед няма кой знае каква разлика между двата вида връхни одежди. Но като кройка и начин на обличане нямат нищо общо помежду си. Най-грубо казано, пончото е квадратно или правоъгълно парче плат с дупка по средата. Доскоро дизайнерите го показваха с широки райета, на големи квадрати, много пъстро. Този сезон изглежда много по-стилно и позволява да се носи дори с вечерни тоалети. Характерните пискюли и ресни почти отсъстват и се добавят само при вариантите, подходящи за дънки и пуловер. Класическото пончо е от цяло парче плат, но се предлагат и

срязани отпред,

за да се обличат като обикновена връхна дреха, а не през главата. Закопчават се с едно копче в горната част или с цип.

При пелерините идеите са значително по-разнообразни. Лансират се от модела, който ни напомня за Шерлок Холмс, до всякакви странни приумици, заимствани от коренно различен тип дрехи. Пелерина, имитираща официално сако, съвсем не разширява фигурата, напротив - вталява я. Има и имитации на пончо, украсени с модните през тази и следващата година етномотиви. ширити и цветни мъниста са нашити по зимните наметки.

Интересни предложения са асиметричните модели. Отпред са до средата на бедрото, в задната си част могат да стигнат до средата на прасеца. Червено, кафяво, бежово и черно са основните предлагани цветове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X