Напишете дума/думи за търсене

Омбре устните са хитът на сезона

Както всеки сезон предлага нови модни тенденции в прическите, така има модерни предложения и при грима. Какви са те в дневния и във вечерния грим за есен-зима 2016-2017 г., обяснява Диана Стоенчева, която наскоро откри училище за гримьори у нас. Тя е обучавала мейкъп артисти в Англия, работила е в телевизия на
Острова, гримирала е и британската певица и световна звезда Черил Коул.

Фон дьо тенът този сезон е лек, а не с плътна текстура

Докато косите в стил омбре вече не са актуални, то устните с преливащи се цветове от тъмно към светло са много модни за зимните месеци. Те са част от грим, подходящ за вечерта, а цветовете, които може да се използват, са бордо, бургунди, боровинково, лила. Преди да пристъпим към работа по устните, е важно да нанесем основа на лицето. Нужно е фон дьо тенът да е съобразен с нашия цвят и тип кожа. През този сезон е модерен лекият, а не плътен като текстура фон дьо тен, така че кожата да се вижда под него. Тъй като подготвяме вечерен грим, добре е очите да се издължат с очна линия, а скулите да имат свеж руж. Грешка е той да се поставя на ябълките, нужно е да започва на разстояние два пръста от носа, да се движи по скулата и да завършва в косата. Така ружът ще ни придаде естествена руменина. За да направим контуриране на лицето, под ружа трябва да нанесем два-три тона по-тъмна пудра. Тя хвърля сянка и изтласква скулата, така че да изпъкне. А над ружа може да поставим илюминатор, който да отразява светлината и скулите да изпъкнат повече. Следва поставяне на очна линия, която да удължи очите. Следват устните.

Устни с преливащи се цветове

Омбре устни ще направим, като първо ги очертаем с по-тъмен цвят молив, като винаги може да манипулираме леко формата. Тенденция е горната устна да е по-овална. След което с четка нанасяме червилото, което в центъра на устните преминава към по-светло. При тънки устни по-добре да избягваме тъмните цветове, но ако искаме да използваме червено, хубаво е да сложим гланц в средата на устните, за да отразява светлината и да ги направи по-големи оптически.

Пудра на веждите подсилва лекия дневен грим

За дневния грим е достатъчно да сложим лек фон дьо тен, светъл руж, неутрално червило или гланц за устни. Трикът тук е да нанесем тъмна пудра на веждите или молив. Ако решим да сложим пудра, нужно е да се спрем на студен цвят – сиво, кафяво, но не и черно. И ще видим веднага как този трик ще отвари очите ни и ще подсили излъчването ни, но съвсем леко, сякаш без намесата на грим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X