Напишете дума/думи за търсене

Да запазим сочни устните си през зимата

Всеки е усещал студа върху устните си, прокрадващ си път през слоевете на допреди малко красивата ни уста. Неусетно гладкият й и мек горен пласт е заприличал на изпръхнали бразди. Зимата е особено коварна за тази привлекателна и съблазнителна част от тялото ни. Ако и на вас ви е трудно да държите устните си достатъчно хидратирани и здраво изглеждащи, ето няколко идеи как да ги предпазите от лющенето и кожичките, които падат на парцали от тях.

Не предозирайте с балсама
Нанасянето на прекалено много балсам или гланц за устни може да ги изсуши. Това се дължи на факта, че самите устни произвеждат натурална влага, така че не са съвсем беззащитни. Тялото си сътворява това, което му е необходимо. И помнете, че прекаленото води до обратен резултат.

Ексфолирайте
Студът ни подарява напукани и олющени устни, което не е особено привлекателно, нито пък е добра основа за нанасяне на червило. Ексфолирайте 1-2 пъти в седмицата, за да се отървете от мъртвия слой и да се сдобиете с набъбнали и гладки устни. За целта може да си купите скраб за устни, но може да го направите и вкъщи с подръчни средства. Вземете топъл и влажен парцал и с него направете няколко нежни кръгообразни движения върху устните. После нанесете дебел слой кокосово масло, за да ги снабдите с необходимата влажност. Освен това може да използвате мека четка за зъби и да повторите процедурата.

Правете си маска за устни
Ще ви помогне да се отървете от сухата и мъртва кожа и едновременно ще възстановите и овлажните устните си. Смесете масло от шеа, зехтин и ванилия, а получената смес нанесете върху устата си за 20 мин.

Не се облизвайте
Постоянното лизане на устните ги изсушава, а не ги хидратира. Това е така, защото слюнката изчерпва запасите им от вода. Същият ефект има и когато миете ръцете си прекалено често, без да нанасяте крем върху тях след това. Водата издърпва влагата от кожата, докато се изпарява.

Използвайте олио с витамин Е
Този витамин действа като антиоксидант и предпазва от разрушаването на клетките. Затова много антиейдж продукти съдържат добри количества от него. Освен това използвайте слънцезащитен слой за устни, който е поне 15-и фактор.

Малък съвет:
Избирайте червилото мъдро
Някои червила изсушават допълнително устните. Избягвайте стейновете за устни (Lip Stain), които напоследък са доста модерни. Поне докато не се стопли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X