Напишете дума/думи за търсене

Малките трикове на голямото здраве

Всеки знае, че здравето е най-важното в живота ни. Ако то е нарушено, то не ни вълнува абсолютно нищо друго. Пътят към здравето се върви на много малки крачки. Нека да ви припомним някои от най-важните малки трикове, които ще ви помогнат да бъдете здрави и успешни!

- Не пропускайте профилактичните прегледи, както и всички други належащи прегледи при лекаря ви.

- Изисквайте направления за лекар-специалист и при най-малкото съмнение. Не се самолекувайте и не разчитайте на „казано и речено” от съседи.

- Стремете се да живеете здравословно и хармонично с хората около вас, стресът убива.

- Апаратът за кръвното налягане и глюкомерът са две задължителни пособия, ако вече сте минали след 45-тата година. Добра идея е да вземете по-скъпи модели, които ще са по-точни и издръжливи. Защо да не вземете онлайн кредит за покупка на тези важни уреди?

- Движите ли се достатъчно? Това за десетте хиляди крачки на ден не е така лоша идея, ако не можете да ги извървявате, поне не губете мотивацията все някога да ги достигнете.

- Предпочитайте стълбите пред асансьора. Удобството на това да ви возят нагоре-надолу няма нищо общо с изкачването по стълби, едно от най-здравословните упражнения, които градският човек може да си достави.

- Храните се, за да живеете или живеете, за да се храните? Намерете правилната гледна точка, не преяждайте, но и не се лишавайте от най-необходимите хранителни вещества, като се изтощавате с безкрайни диети за отслабване.

- Ако работите на бюро на компютър, правете задължителните 10 минутни почивки на всеки един час.

- Не си спестявайте от качествени очила, ако усещате, че имате нужда.

- Почивайте качествено и по няколко пъти годишно. Не спестявайте от почивките си, не се преуморявайте.

- Не ходете задължително навсякъде с колата си. Даже можете да я оставите да почива пред дома ви. Ходетето пеша е и добро социално занимание.

- Правете всичко, за да спите достатъчно. Работата нощем е чудесен начин да бъдете неадекватен през деня – спестили сте няколко часа работа, а сте загубили целия ден, в който сте унил и уморен.

- Пушите цигари и пиете алкохол? Време ви е да си кажете сбогом с тези привички, които правят всичко възможно да ви състарят и уморят.

- Плащайте си здравните осигуровки, не пропускайте! Ще ви потрябва квалифицирана помощ, а няма да можете да я получите от никъде.

- Решете се и за допълнителни медицински застраховки, в пакети, които могат да ви бъдат полезни – на вас или на семейството.

- Правете така ,че да живеете добре, като това включва добруването и на всеки член от семейството ви.

Бихме се радвали, ако поне един от тези съвети ви е бил полезен!

http://burzi-krediti.com/

X