Напишете дума/думи за търсене

10 от най-незабравимите роли на Леонардо ди Каприо (+видео)

Снимка: Ройтерс

Днес актьорът Ленардо Ди Каприо навършва 42 години, пише indianexpress.

С облекчение публиката си отдъхна на 28 февруари 2016 г., когато най-накрая той взе заслужен оскар. Докато някои твърдяха, че "Завръщане" не е най-доброто му представяне, други се радваха, че все пак той е успял да вземе така чакания приз.

Лео кара публиката да се влюби в него още с ролята му на Джак Доусън в “Титаник“ и списъкът с впечатляващите представяния е безкраен.

Извън света на киното Лео е ангажиран с каузи за опазването на планетата и използва известността си за по-голямото им популяризиране.

Дори и в речта за взимането на оскар, той споменава за проблема с климатичните промени и какво можем да направим, за да ги разрешим.

Ето и списъкът с едни от най-добрите му участия:

1. Защо тъгува Гилбърт Грейп

Този филм разкрива две бъдещи звезди на Холивуд заедно. Леонардо Ди Каприо играе душевноболното дете Арни, което разчита на по-големия си брат Гилбърт Грейп (Джони Деп) да му помага с ежедневните домакински задачи. Всъщност младият Гилбърт е този, който е натоварен да се грижи за всичко в къщата, докато се грижи и за Арни. Майка им Бони (Дарлийн Кейтс), се отказва да живее нормално след като съпругът й се обесва в мазето преди 14 години. Оттогава тя прекарва повечето от времето си, седейки на дивана и гледайки телевизия.  

Кадри: Youtube

2. Ромео и Жулиета (1996)

Може би няма по-подходящ за ролята на Ромео от Лео. С нежност и страст в очите, актьорът притежава всички необходими качества за образа на емблематичния любовник. Никога Ромео не е изглеждал толкова пленителен и хипнотизиращ. Нито един друг актьор не би могъл да направи толкова точна интерпретация на Шекспировия романтичен герой. 

Кадри: Youtube

3. Титаник

Минават години, а Джак Доусън все още е така привлекателен и завладяващ образ. Младото богато момиче Роуз Деуит Букатер (Кейт Уинслет) е обречена да се сгоди за Калдън Хокли. Тя се влюбва в Джак, който изважда на показ истинската й същност. Джеймс Камерън вплита в сюжета на филма бурна сълзливо-сантиментална романтична история. Сърцата на зрителите спират от вълнение, когато Джак се сбогува с Роуз. 

Кадри: Youtube

4. Бандите на Ню Йорк

Амстердам Валон има за цел да отмъсти за баща си, който е бил убит в битка между банди от ръцете на криминален бос. През това време започва гражданска война. Изумителен филм на Мартин Скорсезе, и разбира се никой не може да изиграе Амстердам Валон по-добре от Лео. 

Кадри: Youtube

5. Хвани ме ако можеш

Хвани ме, ако можеш е американски филм от 2002 г. базиран върху живота на Франк Абагнале, който преди 19-тия си рожден ден успешно извършва измами на стойност милиони долари, представяйки се за лекар, пилот и прокурор. Първото му криминално престъпление е проверка за измама. Той става толкова опитен, че ФБР в крайна сметка се обръща към него за помощ при улова на други фалшификатори. Тук не влиза в образа на любовник, но въпреки това отново играе великолепно. 

Кадри: Youtube

6. Пътят на промените

Филмът напомни за връзката на Джак и Роуз и хората бяха разочаровани, че в този филм тя не беше толкова романтична. Филмът показва по-реалистичната страна на съжителството между съпрузи. Франк и Ейприл са идеална двойка, която живее с двете си деца в предградията на Кънектикът. Въпреки това, съществуват проблеми в брака им и Ейприл изведнъж решава да се премести в Париж. 

Кадри: Youtube

7. Кървав диамант

Соломон е отвлечен и принуден да работи в диамантени мини, където той открива един безценен диамант и го крие. Когато Дани Арчър научава за това, той обещава да му помогне да намери семейството си в замяна на диаманта. Дани Арчър прави всичко, за да получи диаманта, определено това е едно от най-добрите изпълнения на Лео. 

Кадри: Youtube

8. Генезис

Класическо струпване на звезден актьорски състав: Леонардо Ди Каприо, Джоузеф Гордън-Левит, Елън Пейдж, Мариън Котилард, Килиън Мърфи и Майкъл Кейн, Кристофър Нолан. Доминик Коб краде информация за мишените си, като надниква в мечтите им. Той е издирван за предполагаемото убийство на жена му и единственият му шанс за изкупление е да извърши невъзможното, един генезис. Дори да се гледа 100 пъти, филмът не спира да вълнува. 

Кадри: Youtube

9. Вълкът от Уол Стрийт

Вълкът от Уолстрийт разказва историята на Джордан Белфорт, богат борсов посредник, който е привлечен от света на престъпността и корупцията, което в крайна сметка води до неговото падение. Леонардо Ди Каприо играе като много затънал тип. 

10. Великият Гетсби

Базиран на популярния роман на Франсис Скот Фитцджералд, Великият Гетсби разказва историята на един млад мистериозен милионер със съмнителни връзки, който обича да купонясва. 

Кадри: Youtube

Превод и редакция: Мария Узунова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X