Напишете дума/думи за търсене

Златните момичета играят бенефиса си още веднъж (снимки и видео)

Ренета Камберова, Християна Тодорова, Катрин Велкова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова и Любомира Казанова като главни героини от "Матрицата" в началото на спектакъла "Отборът". Снимки и видео: Десислава Кулелиева

Мултимедийният спектакъл "Отборът", с който златните момичета от най-успешния ансамбъл на България по художествена гимнастика сложи край на кариерата си, ще напълни още веднъж зала "Арена Армеец". Решението е на самите момичета - хем не им се иска да признаят, че кариерата им приключва, хем имат и друга болка - хиляди от техните фенове, искали да се сбогуват с тях на живо, не са успели да си купят билети.

Попитана дали има шанс шоуто да бъде представено и в други градове на България, каквато идея имаше, Илияна Раева се обърна към момичетата си: "Да казвам ли истината?" А след няколко усмивки вместо отговор и пламъчета на желание в очите на грациите Илияна разкри: "Истината е, че първоначално самите момичета искаха да изиграят спектакъла "Отборът" само веднъж. Първо мислехме дали да не го направим още веднъж в петък, ден след първото изиграване, за да е по-удобно и на хората от провинцията, които сега не са успели да дойдат, защото на следващия ден са на работа. Имахме предложения да го изиграем и в много градове - в Русе, във Варна. За съжаление в Пловдив не е възможно, тъй като дори новата зала няма възможности за такъв спектакъл. Но е истина също, че повечето момичета са си купили билети за различни краища на страната и заминават почти веднага. Затова и Ренета дойде при мен и ми каза: "Госпожо, това е нашият бенефис, решихме, че ще го играем само веднъж."

Но преди бенефиса, когато момичетата са дошли за генералната репетиция, явно са усетили нещо друго, почувствали са нуждата да изживеят отново това щастие заедно с феновете. И когато аз дойдох в залата, точно Рени се затича към мен с думите: "Госпожо, ние решихме, че искаме да го изиграем пак." Момичетата са ангажирани и с пътувания през декември, трудно е за съвпадане на графиците и организиране. Но е почти сигурно е, че на 5 декември спектакълът "Отборът" ще бъде представен отново в "Арена Армеец". Проучването на организаторите показва, че интересът от фенове е толкова голям, че залата ще се напълни още веднъж", заяви Илияна Раева.

Самите момичета разказваха как стотици техни почитатели от цялата страна са ги търсели за билети до последно, но те не са могли да им помогнат, защото залата е била разпродадена.

Ренета Камберова
Ренета Камберова

"Изпитвах ненормално огромно удоволствие да играя на нашия бенефис. Беше изключително вълнуващо. В мой стил до последно се сдържах, а накрая се разплаках, не издържах повече. Надявам се този път да не сте го снимали, защото все ме снимат как плача. Благодаря на всички хора, които дойдоха да ни подкрепят. Наистина имам нужда това нещо да се повтори още веднъж, защото имаше много хора, които накрая останаха без билети. Те заслужават да видят този спектакъл на живо", заяви Ренета Камберова след шоуто на 17 ноември.

"Беше ми много мъчно. Не искам това да е последната ми изява като състезателка", каза развълнуваната капитанка Михаела Маевска. "Не може да е това. Затова...", каза още тя и направи пауза. "Решихме да останем и за следващия олимпийски цикъл", допълни я Цвети Найденова, след което всички момичета избухнаха в смях.

"Шегувам се, разбира се. Но чувството е, че не ми се иска това да е краят", допълни Маевска.

Михаела Маевска
Михаела Маевска

"Благодаря на българската федерация по художествена гимнастика, на Илияна Раева, на Ина Ананиева за всички тези години, в които наистина ни търпяха. Защото ние не сме лесни. Не съм вярвала, че ще завършим по този начин кариерата си. Това беше най-прекрасният завършек. Изпитах огромно удоволствие. Благодаря и на момичетата. Много ви обичам", каза Цветелина Найденова.

Цветелина Найденова
Цветелина Найденова

"Беше нещо различно от това, което сме правили цял живот. Наслаждавах се на играта. Надявам се цялата зала да е усетила емоцията, която пресъздадохме. Благодаря на главните виновници за прекрасните танци - Маргарита Будинова, Елица Павликенова, Светлин Димитров и, естествено, на основния организатор Калоян Лалев", заяви Християна Тодорова.

Християна Тодорова
Християна Тодорова

"Искам да изкажа своите благодарности към вас, треньорите, екипа, всички момичета за цялото изживяване, за всичко, което се случи с този бенефис. Това ще е незабравим ден в моя живот. Пожелавам на всички  късметът да е навсякъде с вас и да водите много спокоен живо, изпълнен с щастие", обърна се към своите приятелки Елена Тодорова, която спря със спорта по-рано от тях.

Елена Тодорова
Елена Тодорова

"Благодаря на целия екип, работил с нас през всички тези години, на всички, които дойдоха да ни подкрепят в последната ни изява, на всички фенове, на всички деца в залата. Нека ги мотивираме да тренират и да спортуват. Момичета, много ви обичам и ви благодаря и на вас", каза Катрин Велкова, за която децата са наистина много важни - от края на кариерата си на състезателка започна кариерата й на треньорка на дечица в клуб "Локомотив" (София).

Катрин Велкова
Катрин Велкова

"Надявам се бенефисът да даде на нас, следващият отбор, мощно начало за следващия олимпийски цикъл", заяви Любомира Казанова - мостът между стария и новия ансамбъл.

Любомира Казанова
Любомира Казанова

Илиана Раева и Ина Ананиева
Илиана Раева и Ина Ананиева

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X