Напишете дума/думи за търсене

Създадоха сайт, който изтрива всички профили, свързани с Google

Навярно имате няколко онлайн акаунта, които използвате, за да присъствате в глобалната мрежа. Но с течение на времето е напълно възможно да забравите имената им. Deseat.me е уеб-сайт, чрез който можете да изтриете всички акаунти, свързани с профила ви в Google, пише kaldata.com.

Понякога се налага да се извърши така нареченото „цифрово самоубийство“ или изтриване от интернет. Това може да се наложи при преместване на ново място, при постъпване на нова работа, където не искате да споделяте с хората своето минало, или просто искате да си починете от интернет.

Съвсем не е лесно да се изтриете от Глобалната мрежа само като премахнете вашите профили и имейли. Обикновено има още много забравени акаунти, които сте използвали по времето на вашия живот в интернет. Това могат да бъдат най-различни игрални сайтове или онлайн форуми, в които сте споделяли информация за своя живот.

Deseat.me е обикновен уеб-сайт, който може да ви помогне с изтриването на всички подобни акаунти, създавани в миналото. В сайта трябва да се регистрирате с профила си в Google, а уеб-страницата ще покаже всичките ваши акаунти, които по някакъв начин са свързани с Gmail.

Всичко става доста бавно, като се изисква потвърждение за изтриването на всеки акаунт. Кликвайки върху бутона за изтриване, сайтът ще ви отведе към съответната уеб-страница за заличаване на акаунта, където най-вероятно ще се наложи да влезете в профила си, за са се извърши операцията. Ще е необходима съответната парола, а ако не си я спомняте, ще трябва да поискате нова.

Процесът е уморителен, но дава възможност за да изтриете всички ваши цифрови следи от интернет.

Появиха се коментари, че сайтът ще разбере вашите пароли, но щом сте решили да се изтриете от Глобалната мрежа, това едва ли има значение.

Снимка: Deseat.me
Снимка: Deseat.me
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X