Напишете дума/думи за търсене

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) прием в британски бакалавърски програми за обучение от февруари 2017-та

ИТ състезание във ВУМ осигурява стипендии за следване от „летен семестър“

Висшето училище обявява прием за обучение от февруари (летен семестър) в англоезични програми по Софтуерни системи и технологии, Бизнес и мениджмънт, Туризъм, Хотелиерство и кулинарни изкуства.

Студенти от пет континента (Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка), идващи от близо 40 страни вече започнаха обучение във висшето училище. По примера на чуждестранните университети ВУМ е една от малкото образователни институции в страната, които имат и февруарски прием. От тази възможност вече се възползват кандидат-студенти от България и чужбина в корпусите на висшето училище във Варна, София и Добрич.

„Това са кандидати, които са пропуснали септемврийските срокове или такива, които са започнали своето следване в европейски висши училища, но по различни причини решават да се откажат от обучението си там. Записванията започнаха, за момента имаме най-много запитвания от български студенти във Великобритания и Холандия. При успешно завършване, студентите ни получават две независими бакалавърски дипломи – българска от ВУМ и британска от престижният университет Кардиф Метрополитен (Cardiff Metropolitan University), и то без да се налага да следват определено време там, което спестява средства.“ – съобщават от ВУМ.

Желаещите да кандидатстват трябва да докажат умения по английски език чрез изпит във висшето училище или с международно-признат сертификат по езика, както и да се явят на „мотивационно интервю“. След изпълнение на изискванията за прием, студентите могат да се възползват от стипендии за успех, които достигат до 1000 евро за семестър. Крайният срок за кандидатстване е 20-ти януари 2017 г., а изпитите се провеждат всеки петък през месеците ноември, декември и януари.

За първи път тази година, ВУМ приема студенти в специалности Хотелиерство и кулинарни изкуства (позната като „Институт по кулинарни изкуства“ към ВУМ) и Софтуерни системи и технологии (към „Училище по компютърни науки“ на ВУМ).

„Студентите, които имат интерес към компютърните науки и програмиране могат да участват в предстоящото състезание по програмиране на 26-ти ноември (виж тук), което организираме с партньорските ни ИТ компании (Сирма Груп, Мусала Софт, Ментор Мейт, Флат Рок, Таксбек). Конкурсът има няколко етапа, като след успешно преминаване на първият, студентите може да получат предложение за работа в някоя от компаниите-партньори и стипендия за обучение във ВУМ. Последният етап от съревнованието предоставя възможност за участие на международното първенство по програмиране (ACM – ICPC), което ще се проведе през месец май 2018 г., което е създадено от на една от най-авторитетните в ИТ сектора - световната „Асоциация по изчислителна техника“, базирана в САЩ (ICPC).“ – уточняват от ВУМ.

Сред основите предимства на ВУМ са задължителните летни стажове по специалността, които се предлагат в чужбина с помощта на „Кариерен център“ към висшето училище; възможността за завършване с две дипломи за висше образование – българска и британска; множеството програми за мобилност (обмен), в които студентите могат да учат безплатно във водещи университети-партньори на ВУМ в Европа, Азия и Южна Америка.

За повече от 20 години Висше училище по мениджмънт се превърна в разпознаваема образователна институция – класирана на първо място по „мобилност на студенти“ в международната класация на U-Multirank, сред първите 300 бизнес висши училище в света, според SSRN. ВУМ е и на водещи позиции в “Рейтинг на българските висши училища” 2015 на МОН в направленията „Администрация и управление“, „Туризъм“ и „Икономика“ по критериите „участие в стажове“, „чуждестранни студенти“, „отпуснати стипендии“ „участие на студенти в изследователска дейност“, „международна мобилност на студентите“ и други.

За повече информация – www.vum.bg, [email protected], телефон за кандидат-студенти 0885/ 398 663.

X