Напишете дума/думи за търсене

Как да се отървем от досадните приятелки

Има хора, които ни радват с присъствието си, но има и такива, които ни задушават. Някой от тях просто не спират да говорят, разказват ни всичко в най-малките детайли и ни търсят за всяка глупост, която им дойде наум.
Ако сте приятел с някого, който ви търси само в качеството ви на кошче за душевни отпадъци, веднага се измъкнете от тая тирания.

Има няколко типа обсебващи индивиди, от които нямате нужда.

Тези, които ви търсят само за услуги

Помислете кои приятелки ви звънят само когато наближи ваканция и няма кой да гледа кучето или да храни котката им.
Или пък им трябва някоя ваша рокля, за да отиде на първа среща.

Тези, които ви използват само като психиатър

Звънят на секундата, когато се скара с гаджето, а през другото време нуждата й от вас е сведено до нула.
Когато имат проблеми, и звънят на пожар, но никога не пита за вашите грижи. Искат от вас да сте 24 часа, 7 дни в седмицата на един телефонен разговор разстояние, но за вашите проблеми нямат време.

Маниакалните, вечно сърдити и невинни приятелки

За тях животът все е черен и съдбата постоянно ги наказва, а те никога не са виновни и с нищо не са заслужили тази участ.
Когато се опитате да им дадете съвет, те винаги ще намерят как да изопачат думите ви. И ще драпат, за да си получат търсеното съжаление.

Колкото и да се определяте като добри души и да не желаете да нараните никой, не бива да правите компромиси за собствена сметка.
Когато отношенията с тези хора ви тежат и напрягат, трябва да се отървете от тях. Но и това си има особености.

Не подхождайте грубо

Дори и да сте на предела на търпението, няма нужда да крещите в ухото на някого колко ви дразни.
Досадните хора най-често страдат от липса на внимание и отчаяно търсят такова. Ако подходите грубо, може да си навлечете проблеми. А „приятелката” ви да използва ситуацията, за да е център на вниманието отново.

Дръжте се безразлично

Много често този тип хора няма с кого да общуват и щом открият рамо, на което да изливат цялата си мъка, те започват да ви търсят все по-често. Опитайте се да сте не се въвличате толкова в техните дела и да не им обръщате специално внимание. Обяснете колко сте заети и че не ви достига време. Дайте й ясни знаци, че не ви се общува с нея.

Когато тънките намеци не помагат

Ако безкрайните срещи или телефонни обаждания са се превърнали в кошмар за вас, идва времето да кажете твърдо "не". Когато тънките намеци не помагат, открито заявете, че не желаете да общувате с нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X