Напишете дума/думи за търсене

Заглавията, които биха зарадвали дамите

На Панаира на книгата от 13 до 18 декември 2016 г. в НДК много от заглавията са идеални за дамите.

Четвъртата книга от поредицата за Бриджет Джоунс „Бебе на хоризонта“ се появява скоро след филма със същото заглавие, но с по-различен сюжет. Съдбата отново изправя един срещу друг двамата любовници на Бриджет Джоунс – Даниъл Клийвър и Марк Дарси. Този път поводът е бащинството на нероденото дете на Бриджет. А тя самата, макар и вече на зряла възраст, продължава с все същия неподправен чар да оплита конците в работата, любовта и живота си. 

В „Шпионката“ Паулу Коелю ни среща с една жена с много имена - Маргарета, както е кръстена от родителите си; госпожа Маклауд, както е била известна на остров Ява; Н21, кодовото име, дадено й от германците през Първата световна война. И най-вече Мата Хари, най-желаната жена на своето време. Екзотична танцьорка, скандална прелъстителка на най-богатите и влиятелни мъже в Европа, довереница и куртизанка, която има смелостта да се изправи срещу предразсъдъци и параноя на парижкото общество. Нейното единствено желание е да живее като независима и свободна жена. Но трябва да плати цената. 

„Да играеш без правила“ е новата книга от авторката на „Дяволът носи Прада“. Този път Лорън Уайзбъргър ни разкрива бляскавия, но кръвожаден свят на женския професонален тенис. Това е бляскав роман за амбициозна тенисистка, която се издига с гръм и трясък благодарение на бруталния си нов треньор. Но всеки успех си има своята цена. 

Авторката на бестселъра „Пчелата“ Оура Лов отново ни пленява с „Докосване“. Това е новата приказка, кояо писателката ни разказва – приказка за една катастрофа, любов, романс... с човек или с ангел, забрава. Дали това е сън или реалност? Оура Лов ни предупреждава да не приемаме нищо за даденост, ако душата ни не откликва. Но ни напомня, че никога не сме сами, а всичко, което ни заобикаля, е плод на избора, който правим във всяка житейска ситуация. 

„Спасяването на Франческа“ от Мелина Маркета ни потапя в объркания и емоционален свят на шестнайсетгодишната Франческа Спинели. Проблемите са много – майка ѝ е повалена от депресия, а новото ѝ училище подлага новодошлите момичета на ежедневни унижения. Франки е принудена да се бори както със самотата в класната стая, така и с предизвикателствата у дома. Преди обаче хаосът да я разкъса, тя получава помощ от неочаквани съюзници, които ще ѝ дадат силата да спаси социалния си живот, семейството си и най-важното – себе си. 

„Съдбата на рода Феърберн“ от Уна-Мери Паркър е коктейл от любовни разочарования, интриги, предателства и неочаквани разкрития в най-новия роман на Уна-Мери Паркър. Красивата Лора Феърберн е известна моделиерка, която работи за дамите от хайлайфа на Единбург. Тя припечелва достатъчно, за да осигури сносен живот на себе си и дъщеря си – Карълайн. Момичето обаче завижда на богатите си братовчедки, които притежават скъпи дрехи и луксозни вещи. Карълайн е готова на всичко, за да докаже, че е по-добра от тях. Дори и да се наложи да съблазни любимия на братовчедка си и да настрои сестрите Феърберн една срещу друга... 

Определят „Къщата на края на нощта“ от Катрин Банър като роман в най-добрата традиция на магическия реализъм. Той ни пренася на Кастеламаре – измислен остров, който се намира в Средиземно море, край бреговете на Сицилия. Тук преминава животът на семейство Еспозито и на техните потомци. Те и техните съседи преживяват заедно две световни войни и Голямата рецесия, безумието на фашизма и финансови кризи, ожесточени съперничества и любовни мъки. Майсторски написан, романът „Къщата на края на нощта“ е вълнуваща сага за три поколения от един род, сплотени от силата на прошката и тяхната преданост и любов към Кастеламаре – техният дом.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X