Напишете дума/думи за търсене

Разтърсващи криминални истории

На Коледния Панаир на книгата не пропускайте също и най-новите криминални романи.

Наричат Вал Макдърмид „ревящото Ферари в натоварения трафик на криминалната литература”. Най-новата й книга „Границите на позволеното“ отново ще ни накара да будуваме, докато не прочетем и последната страница. Рутинен ДНК тест на шофьор, причинил тежка катастрофа, повежда инспектор Карен Пири по следите на убиец, успял да се изплъзне от правосъдието. В същото време тя попада на изненадващи разкрития, които свързват взривяването на самолет, приписвано на ИРА, с едно съмнително самоубийство.

Кралицата Мери Хигинс Кларк отново зарадва почитателите си с нов роман. „Домът, в който стените не помагат“ е възхитителен трилър, в който една жена - Бетси е обвинена в убийството на 56-годишния си съпруг, страдащ от болестта на Алцхаймер. Доведеният син на Бетси няма търпение процесът срещу мащехата му да завърши, за да получи огромното наследство, оставено от баща му. Но дали наистина тя е виновна? 

„Смърт в сянка“ от Ане Холт е петият случай на неуморния инспектор Стубьо. Действието ни пренася в Норвегия през 2011-а, след като християнският фундаменталист Андерш Брайвик e убил 77 души. В това време на национална трагедия гибелта на едно осемгодишно момче естествено остава незабелязана. Разследващите приключват на бърза ръка, квалифицирайки го като злощастен битов инцидент. И все пак у един млад полицай остава следа от съмнение и той решава да разнищи случая. 

„Убийства в Декагона“ е разтърсващ японски криминален роман от Аяцуджи Юкито. Сюжетът ни препраща към „Десет малки негърчета“ на Агата Кристи. Студенти от Kлубa на писателите на детективски романи решават да посетят мистериозен остров, превърнал се в сцена на ужасяващо четворно убийство, но загиват един по един от ръката на незнаен извършител. Има ли луд отмъстител на свобода? Каква е връзката му с трагедиите на острова и с тайните на зловещия Декагон? 

Карин Фосум е наричана норвежката кралица на криминалния роман. Книгата й "Черни секунди" е удостоена с наградата на шведската академия на писателите криминалисти. В нея се разказва историята на десетгодишната Ида, която един ден яхва новото си колело, за да си купи бонбони и изчезва. Намерена е десет дни по-късно, но разкриването на истината къде е била и защо е дълго и болезнено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X