Напишете дума/думи за търсене

Звездите от "Наистина любов" 13 г. по-късно (галерия)

ХЮ ГРАНТ И МАРТИН МАККЪЧЪН

Когато видим на телевизора как различни хора се прегръщат и целуват на летище "Хийтроу”, знаем, че Коледа е дошла и любовта е навсякъде около нас. “Наистина любов” (Love Actually) разказва 10 любовни истории, започващи в Лондон два месеца преди празника и приключващи в навечерието му.

Романтичната комедия, която излезе преди 13 г., очарова със забавните истории, английския хумор, идеално избраните актьори и желанието на ексцентричния Бил Най да стане певец №1 с коледния вариант на Love Is All Around на “Трогс”. Девет години по-рано друг вариант на хита, изпълнен от Wet Wet Wet, звучи в “Четири сватби и едно погребение”, чийто сценарий също е написан от Ричард Къртис.

“Наистина любов” е режисьорският дебют на Къртис, който е писал сценариите и на “Нотинг Хил”, трилогията за Бриджит Джоунс, комедийните сериали “Мистър Бийн” и “Черното влечуго”.

Остаряващият красиво Хю Грант е новоизбраният премиер Дейвид, който се чуди с кого трябва да прави секс, за да получи чай и бисквитки на “Даунинг стрийт” 10. Влюби се в новоназначената там служителка Натали (Мартин Маккъчън), която псува като хамалин. Чаровният англичанин стана световноизвестен с “Четири сватби и едно погребение”, чийто сценарий също е написан от Ричард Къртис. Последният му филм е “Флорънс Фостър Дженкънс”, в който е съпруг на Мерил Стрийп.

ХЮ ГРАНТ
ХЮ ГРАНТ
МАРТИН МАККЪЧЪН
МАРТИН МАККЪЧЪН


След хита Мартин Маккъчън спечели престижната награда “Лорънс Оливие” за ролята си на Илайза в мюзикъла “Моята прекрасна лейди”, записа 3 албума, публикува роман и е водеща в телевизионно шоу.

КОЛИН ФЪРТ И ЛУСИЯ МОНИС
КОЛИН ФЪРТ И ЛУСИЯ МОНИС
Колин Фърт (Джейми) е писател на криминалета, който след изневярата на приятелката си заминава за Франция да пише новата си книга и се влюбва с португалката Лусия Монис (Аурелия). Колин Фърт стана световноизвестен като мистър Дарси от сериала “Гордост и предразсъдъци”, снима се в трилогията за Бриджит Джоунс, “Мама миа”, “Бавачката Макфий”. Историческата драма “Речта на краля” (2010) за Джордж VI, който успява да преодолее заекването си, му донесе “Оскар”, “Златен глобус” и награда на БАФТА за най-добра мъжка роля. 
КОЛИН ФЪРТ И РЕНЕ ЗЕЛУЕГЪР В ТРЕТАТА ЧАСТ ЗА БРИДЖИТ ДЖОУНС
КОЛИН ФЪРТ И РЕНЕ ЗЕЛУЕГЪР В ТРЕТАТА ЧАСТ ЗА БРИДЖИТ ДЖОУНС
ЛУСИЯ МОНИС
ЛУСИЯ МОНИС

Лусия Монис, дъщеря на известни музиканти, става известна на 19 г. с песен, която я изпраща на Евровизия през 1996 г. Класира се на 6-о място - най-доброто постижение за Португалия досега. Има четири албума. Снима се предимно в португалски сапунени сериали.

КИЙРА НАЙТЛИ И ЧУЕТЕЛ ЕДЖИОФОР
КИЙРА НАЙТЛИ И ЧУЕТЕЛ ЕДЖИОФОР
Кийра Найтли е на 18 г., когато играе Джулиет, и вече се е снимала в първата част на “Карибски пирати”. Номинирана е за “Оскар” за “Гордост и предразсъдъци”, превъплъщава се в Ана Каренина, снима се в “Игра на кодове”, “Джак Райън: Теория на хаоса”.
КИЙРА НАЙТЛИ
КИЙРА НАЙТЛИ
ЧУЕЕТЕЛ ЕДЖИОФОР В "12 ГОДИНИ В РОБСТВО"
ЧУЕЕТЕЛ ЕДЖИОФОР В "12 ГОДИНИ В РОБСТВО"

Във филма се жени за Чуетел Еджиофор, звездата от “12 години в робство”, който му донесе номинация за “Оскар” за най-добра мъжка роля. Снимал се е още в “Амистад”, “Американски гангстер”, “Агент Солт”, “Човек отвътре”, “Марсианецът”.

Героят на Андрю Линкълн Марк е влюбен в жената на най-добрия си приятел Джулиет (Кийра Найтли) и обясни чувствата си с ръчно написани слайдове пред входа на дома им на фона на “Тиха нощ”. Сега е известен с ролята си на заместник-шерифа Рик Граймс в сериала “Живите мъртви”, излъчван и у нас. От десет години Андрю е женен за Гейл Андерсън, дъщеря на вокалиста на “Джетро Тъл” Иън Андерсън.

АНДРЮ ЛИНКЪЛН
АНДРЮ ЛИНКЪЛН
АНДРЮ ЛИНКЪЛН В "ЖИВИТЕ МЪРТВИ"
АНДРЮ ЛИНКЪЛН В "ЖИВИТЕ МЪРТВИ"

ЛИЪМ НИЙСЪН И ТОМАС САНГСТЪР
ЛИЪМ НИЙСЪН И ТОМАС САНГСТЪР
Лиъм Нийсън е овдовелият наскоро Даниел, който се опитва да помогне на доведения си син Сам (12-годишния Томас Сангстър) да впечатли съученичката си Джоана, в която е влюбен. Лиъм Нийсън претърпя трансформация от драматичен в екшън герой, който спасява семейства (“Твърде лично”) и се бори с вълци (“Сивият”).
ЛИЪМ НИЙСЪН
ЛИЪМ НИЙСЪН
ТОМАС САНГСТЪР В "ИГРА НА ТРОНОВЕ"
ТОМАС САНГСТЪР В "ИГРА НА ТРОНОВЕ"

Томас Сангстър е втори братовчед на Хю Грант. Баща му го научил да свири на барабани за “Наистина любов”. Научава се да свири на китара с лява ръка за ролята си на Пол Маккартни във филма за младежките години на Джон Ленън Nowhere boy. Участва в още два филма с Колин Фърт - “Бавачката Макфий” и “Последният легион”. Снима се в “Тристан и Изолда”, трилогията “Лабиринтът” и сериала “Игра на тронове”.

11-годишната Оливия Олсън в ролята на Джоана плени с изпълнението на хита на Марая Кери All I want for Christmas is you. Тя е в екипа на 2 анимационни сериала. Във “Финиъс и Фърб” е гласът на Ванеса, в която е влюбен Фърб, озвучаван от Томас Сангстър. Във “Време за приключения” Оливия е гласът на вампирското момиче Марселин. Пуска песните си в Youtube, издаде миниалбум.

ОЛИВИЯ ОЛСЪН
ОЛИВИЯ ОЛСЪН
ОЛИВИЯ ОЛСЪН
ОЛИВИЯ ОЛСЪН

ЕМА ТОМПСЪН И АЛЪН РИКМАН
ЕМА ТОМПСЪН И АЛЪН РИКМАН
Героинята на Ема Томпсън Карън се опитва да върне страстта на мъжа си Хари (Алън Рикман). Спечелилата “Оскар” за “Имението “Хауърдс Енд” е Трелони в “Хари Потър”, снима се с Дъстин Хофман в “Любов от пръв поглед”, с Пиърс Броснан в “Любовно кроше” и в третия филм за Бриджит Джоунс с Колин Фърт.
ЕМА ТОМПСЪН
ЕМА ТОМПСЪН
АЛЪН РИКМАН
АЛЪН РИКМАН

Алън Рикман, който почина в началото на годината, остави запомнящите се Снейп в “Хари Потър”, злодея Ханс Грубър в “Умирай трудно” и полк. Брандън в “Разум и чувства”.

ЛОРА ЛИНИ И РОДРИГО САНТОРО
ЛОРА ЛИНИ И РОДРИГО САНТОРО
Самотната Лора Лини (Сара) се ръзкъсва между грижите за болния си брат и колегата си Карл (Родриго Санторо). Последният филм е “Съли: Чудото на Хъдсън” с Том Ханкс. Снимала се е в още два филма на режисьора Клинт Ийстууд - “Абсолютна власт” и “Реката на тайните”. Американката участва още в “Костенурките нинджа: На светло”, във филма за създателя на “Уикилийкс” Джулиан Асандж “Петата власт”, в сериала “Парченца живот”, където играе болна от рак жена.
ЛОРА ЛИНИ
ЛОРА ЛИНИ
РОДРИГО САНТОРО
РОДРИГО САНТОРО

Бразилецът Родриго Санторо е сред актьорите на “Ангелите на Чарли: Газ до дупка”, “300”, “Че: Аржентинецът”, трилъра “Последната битка”, драмата “Западен свят”, “Бен-Хур”.

МАРТИН ФРИИМАН И ДЖОАНА ПЕЙДЖ
МАРТИН ФРИИМАН И ДЖОАНА ПЕЙДЖ
Мартин Фрийман и Джоана Пейдж като Джон и Джуди са дубльори на еротични сцени, които си уговарят среща за Коледа. Преди “Наистина любов” Фрийман е известен с участието си в сериала “Офисът”. Последните 10 г. работи непрекъснато. Той е Билбо Бегинс в “Хобитът” и Уотсън в “Шерлок” - и в двата си партнира с Бенедикт Къмбърбач. Снима се също в “Пътеводител на галактическия стопаджия”, комедиите “Горещи палки” и “Шон от мъртвите”. Джоана Пейдж участва в близо 30 филма.
МАРТИН ФРИЙМАН В "ХОБИТЪТ"
МАРТИН ФРИЙМАН В "ХОБИТЪТ"
ДЖОАНА ПЕЙДЖ
ДЖОАНА ПЕЙДЖ

КРИС МАРШАЛ И ДЖЕНЮЪРИ ДЖОУНС
КРИС МАРШАЛ И ДЖЕНЮЪРИ ДЖОУНС
Крис Маршал като Колин отиде чак до Уисконсин, САЩ, да търси любовта. Толкова му харесва три американки да го събличат в 21 дубъла, че връща надницата си за деня. Крис е неудачният син Ник в комедийния сериал “Моето семейство” и ексцентричният детектив, разследващ на Карибите, в “Убийства в рая”.
КРИС МАРШАЛ В "УБИЙСТВА В РАЯ"
КРИС МАРШАЛ В "УБИЙСТВА В РАЯ"
ДЖЕНЮЪРИ ДЖОУНС В "МОМЧЕТАТА ОТ МЕДИСЪН АВЕНЮ"
ДЖЕНЮЪРИ ДЖОУНС В "МОМЧЕТАТА ОТ МЕДИСЪН АВЕНЮ"

Дженюъри Джоунс, чиято Джийни се впечатли от английския акцент на Колин, знаем от сериалите “Последният мъж на земята” и “Момчетата от Медисън авеню”, филмите “Психотерапия” и “Безсмъртните Маршал”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X