Напишете дума/думи за търсене

Камен Донев разкри какво ще играе в новия си спектакъл (Видео)

Камен Донев Кадър: Нова телевизия

Как българите страдаме от това, че не можем да се понасяме един друг. Това ще е тема на следващия моноспектакъл на Камен Донев, разкри самият той пред Нова телевизия. Българинът се изнервя, когато трябва да общува с друг, обясни актьорът. Той сподели, че се дразни от просташкото шофиране, от наглите и невъзпитани хора, чието поведение спрямо другите е всъщност отражение на живота им.

Има много прост народ. Той е като говедо - гледа само напред и не му пука, че по пътя си ще прегази другите. Това е своеобразен български вариант на Черния петък в САЩ, когато хората се изпотрепват още на входа на магазините, коментира Донев. Според него причините за това поведение са както лошото възпитание, така и големите комплекси, от които българите масово страдат.

Психичната деформация на българите е достойна за Гинес, смята актьорът. Виждаш обсебени от властта хора, такива с обърната ценностна система, за които няма нищо свято, безхаберие. И същевременно има добри и състрадателни хора. Сякаш тези времена отвориха един долап, в който са стояли дълго време животинки, които изведнъж се превърнаха в чудовища, обясни Донев.

Изборите са ден, в който народът избира този, който после ще презира, каза още Донев, но уточни, че самият той гласува. Според него България е антре на Европа и сега плаща цената за членството си в ЕС. "Не виждам нашите политици да се обръщат към нашия народ. Защо никой не е излязъл и говорил на българите, освен президента, откровено да сподели мисли, дори във фейсбук? Защо политическата класа третира народа като овце, които да дои, а няма приятелство и разбирателство?", попита актьорът. И сам си отговори: Виновни сме си и ние, защото малко се възмущаваме и бързо свикваме с несправедливостите.

Патриотите се разпознавали по делата, а не по приказките и веенето на знамена.

Когато на човек му е тежко, трябва да търси други хора, с които да споделя. Но най-важното е да спортува, защото когато кръвта се върти в тялото, ти си изливаш енергията в една положителна посока, смята Донев.

Той пожела на българите вдъхновение за Новата година. Вдъхновението е смисълът на живота, обясни актьорът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X