Напишете дума/думи за търсене

Марихуана носи името на принцеса Лея заради страстта й към наркотика

Новината за смъртта на Кари Фишър или позната повече като принцеса Лея, дойдоха като гръм от ясно небе за феновете на сагата "Междузвездни войни". Фишър прекара няколко дни в болница, след като получи сърдечен удар 15 минути преди самолета й да приключи дългия си полет от Лондон до Ню Йорк. А докторите до последно твърдяха, че актрисата е в стабилно състояние и вероятността да се оправи е голяма. Но въпреки оптимистичните прогнози светът загуби една от своите принцеси.

Само ден след като Фишър си отиде от този свят нейната майка 84-годишната актриса Деби Рейнолдс не успя да преодолее мъката по загубата на дъщеря си и почина след сърдечен удар.

"Сега тя е с Кари, а ние сме съкрушени", каза синът й Тод Фишер.

Животът на Кари Фишър никак не е бил лесен. И преди, и след участието й в "Междузвездни войни". Алергичната към алкохол актриса , още на крехките 13 години започва да използва марихуана, а малко по-късно преминава на по-тежки субстанции като LSD. Не харесва действието на кокаина, но въпреки това, докато снимат "Империята отвръща на удара",

почти през цялото време е именно под неговото влияние Но докато се бори с Дарт Вейдър, Фишър започва и своята война с тежкото си пристрастяване. През 2010 г. в свое интервю тя заявява, че може би вече щеше да е мъртва, ако в онзи повратен момент от живота си не бе спряла да използва наркотици. Лошата слава обаче я преследва през цялото това време. Оказва се, че има сорт марихуана, кръстен "Принцеса Лея", а самата Фишър разбира това, когато гаджето на дъщеря й се опитва да си издейства намаление.

"Аз създадох образа на силната жена в киното." Така Кари Фишър описва огромното значение на ролята й като Лея. Генерал Органа е една от първите борещи се срещу злото жени в историята на киното. Тази роля обаче й нанася травми. Тя често мрази факта, че е асоциирана само с участието си в "Междузвездни войни". След края им рядко бива търсена за нови проекти, а по-късно я диагностицират с биполярно разстройство, следствие от тежкото й пристрастяване. И точно след тази диагноза тя пренася екранния си образ на силна жена в реалния живот.

Да, тя беше страхотна актриса. Майка на страхотна актриса и изключителен автор и доктор на сценарии. Но се оказва, че за много хора е била и спасител на животи. След като публично започва да говори за това, с каква сила на духа се е борила, за да се справи с наркотиците, и как всеки ден се бори със своето психично заболяване, Фишър вдъхновява милиони да приемат и да започнат да се борят със своите проблеми.

Отношението на Фишър към най-известната й роля е сложно. Тя често пише за сюрреализма на натиска, на който е била подложена за това как да изглежда, както за абсолютната мания за това, че е звезда на такава крехка възраст. Кари неведнъж се подиграва с кичозния метален бански, който носи за снимките на "Завръщането на джедаите". Казва, че това ще е "нещото, което супермоделите ще носят в крайна сметка в седмия пръстен на ада".

Ала Фишър напълно разбра силата на Лея като икона, особено като женски герой в жанр, доминиран от мъже: "Мисля, че образът ме използва и аз съм го използвала. Би било глупаво и безрасъдно да не го харесвам или да му се противопоставя", казва тя пред Rolling Stone.

Благодарение на това, че след края на "Междузвездни войни" Кари Фишър така и не получава много главозамайващи роли, за нея е много лесно да се завърне в продължението на франчайза. Първият филм от новата поредица излезе миналата година и буквално взриви боксофисите.

Сега, след изненадващата смърт на Фишър, феновете се питат, какво ще стане с останалите филми от вселената на "Междузвездни войни".

Оказва се, че ролята на Генерал Органа е доста по-голяма от тази в първия филм. И всъщност е логично, след като историята на продължението се върти около нейната връзка с Хан Соло и синът им - Кайло Рен.

За успокоение на феновете всички сцени от Епизод 8 вече са заснети и до излизането му през декември 2017 г. остава да се довършат само компютърните обработки и саундтрака.

"Силата се пробужда" далеч не е последното, което ще видим от Кари Фишър Предвидено е Принцеса Лея да се появи и в следващия - Епизод 9, от франчайза. А както знаем, "Междузвездни войни" често използват SGI (компютърни) версии на актьори, които са починали, преди да бъдат приключени снимките, така че все още е възможно принцеса Лея да продължи да живее на екрана, а силата винаги да остане с нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X