Напишете дума/думи за търсене

9-годишна транссексуална на корицата на National Geographic

През януари 2017, първият брой на едно от най-известните списания на света - "National Geographic" ще бъде с образа на малката Айвъри Джаксън, която е едва на 9 години, но е вече жена, пише woman.bg.

"Аз не съм чудовище. Не съм страшна. Аз искам хората да се отнасят с мен, както с всички останали," споделя Айвъри пред медиите. Думите й са въз основа на една "малка" разлика с останалите деца - мис Джаксън е транссексуална. Това не я прави по-малко жена. В никакъв случай.

Живеем във времена, когато всичко се видоизменя изключително бързо, защо тогава съществуват още теми "табу" като тази! ХХI-ви век сме и хората се шокират от подобни личности, теми и не само. Щастливи сме да научим, че жени като Сюзан Голдбърг, главен редактор на сп. National Geographic, имат смелостта да дават глас на тези, които имат какво да кажат и покажат на света.

Главният редактор на сп. National Geographic изказа своите благодарност и възгледи за ДНК кодовете ХХ и XY в официалния си профил в Twitter.

От своя страна, майката на малката Айвъри, споделя: "Обичам дъщеря си такава, каквато е. За мен е важно тя да бъде приета от обществото и намери своето щастие, като е винаги вярна на себе си. Това е моята мисия. Да сме родители не е работа, а призвание."

Посветен на разликите между хората, новият брой на списанието засяга темата за "Революцията на половете". За целта, редакцията единодушно избира очарователната Айвъри за лице на изданието. Образът й е заснет от английския фотограф Робин Хамонд, който улавя красотата й по неподправен начин.

"Искаме да погледнем на пола от друга гледна точка - като нов човешки спектър," допълва Сюзан.

Снимка:  National Geographic
Снимка: National Geographic

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X