Напишете дума/думи за търсене

Умни решения за боксониерата (галерия)

С таван с дървени греди и височина 4,1 м архитектите от френското студио Element-S са получили очевидната възможност за разширяване на пространството от 29 кв. м - чрез обособяването на два етажа.

Това става, след като старата малка сладкарница е купена за жилище. Намира се в сграда с историческо значение в Париж, което означава ограничения в преустройството.

Мануел Бонемазу и Анес Камбю от Element-S решават да се възползват максимално от огромните прозорци, простиращи се до тавана, и така създават най-нестандартното помещение. Това е малка баня с вана и мивка, но на втория етаж. Позиционират я точно до единия прозорец, осигурявайки приятна гледка. На второто ниво е и спалнята, под и край която има чехмеджета и шкафове. А до всичко това се стига по дървена стълба, под която се крият тоалетната и още пространство за съхранение.

Пак в тази половина е кухнята. Противно на очакванията тя не е отворена, а е заградена в собствено пространство, което обаче получава и естествена светлина, защото не е затворено плътно във височина. Най-широката част в квартирата е тази, в която са дневната и кръглата маса за хранене. Височината и просторът са подчертани чрез белотата на стените, на преградата на кухнята, на таваните, чрез сивия под, но и чрез спускащата се от 4,1 м бяла лампа от хартия в японски стил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X