Напишете дума/думи за търсене

Спалня в дървена кутия (галерия)

Интериорът в тази квартира от 35 кв. м е на Алиреза Немати, дизайнер от ирански произход. Направил го е за себе си и жена си, с която живее в Москва и ръководи Studio Bazi.

За да разшири визуално пространството дизайнерът е заложил на открита планировка, в която спалнята е повдигната в дървена кутия, долепена до тавана в един от ъглите.

До мястото за спане се стига по 4 дървени стълби, които са превърнати в удобно място за съхранение. Такова е и пространството под дървената кутия, в което са вградени плъзгащи се шкафове. Тя е от орех, който отвън е тъмен, а вътре е светъл. Леглото се изолира от останалата част на помещението със завеса.

Немати е предпочел тъмен под, залагайки на контраста с белите шкафове в дневната и кухненската зона, и разчитайки на достъпа на доста естествена светлина. Белият окачен таван също помага за визуалното разширяване на квартирата. Разтегателен диван разделя условно дневната и кухнята, в която има кръгла маса. Когато тя се разтегне, а диванът се завърти и премести плътно до стената между двата прозореца, се отваря място за хранене за 10 души.

Вдясно от входа е банята с тоалетната, където ръчно изработени ирански плочки напомнят за произхода на собствениците. Разпределението в банята е направено така, че да има място и за вана.

Между кухненските шкафове и единия прозорец има бюро и работно място, а малкият балкон е плюс към комфорта на обитателите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X