Напишете дума/думи за търсене

Виктория Модеста - еднокраката звезда (+видео)

Отвсякъде ни заливат модели за сексапил. Къде криворазбрани, къде тотално обрани от различност. Светът от десетилетия тъне в клишето на секса по начин, който доскоро нямаше изглед да претърпява и наченки на трансформации.

Ок, сексът продава. Всеизвестно е до втръсване. Но когато сексът промени начина си на изразяване, това стресира или адмирира любопитството, което предизвиква?

Чували ли сте за Виктория Модеста? Може би.

Ако не сте, вероятно е, защото е певица от Латвия - още една държава, която е по на изток от Рая. Но с видеото към песента си Prototype 31-годишната изпълнителка набързо се кандидатира за нов вид поп звезда.

Виктория е секси, талантлива и без един крак. След като претърпява 15 операции като дете в опит да спаси недоразвития си по рождение ляв долен крайник, Модеста решава да се освободи от тиранията му, за да има шанс за по-качествен живот.

Шест години след интервенцията тя пее за нейната трансформация. За свободата, донесена й от този избор, за факта, че тя - с нейното неконвенционално за обществото тяло - е моделът на бъдещето.

"Сглобете ме, парче по парче, махнете от мен недовършеното, моделът на бъдещето. Сблъскването на умове е само началото. Усетете искрите, ние съграждаме изкуство, това е световъртежът на свободата", е само част от текста.

В началото на клипа излиза съобщението "Забравете какво знаете за инвалидността". За 6 минути я виждаме да танцува като Кейти Пери, да осветява протезата си с ток и пеперуди, да преборва враговете си с маниера на Шарън Стоун в "Първичен инстинкт".

Но ампутираният крак на Модеста, който тя показва не само без задръжки, но е главен лирически герой както във визуалната, така и в музикалната част на парчето, е фокусът, който събужда дързостта да живееш, смелостта да рискуваш.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X